Ljepota

3 stvari koje većina žena radi, a uništavaju kožu lica

3 stvari koje većina žena radi, a uništavaju kožu lica
Foto: Arhiva/Ilustracija | 3 stvari koje većina žena radi, a uništavaju kožu lica

Većina žena mnogo truda ulaže u njegu kože, ali budući da se na internetu mogu pronaći oprečne informacije o tome šta je dobro, a šta ne - a mnoge žene se pridržavaju tih savjeta - često se dešava da dođe do velike štete.

Dobra vijest je da se mnogo toga može ispaviti, ali nikada ne znate šta će na vašoj koži ostaviti nepopravljiv trag.

Jedna djevojka, ekspert za ljepotu, objavila je video na društvenoj mreži TikTok i istakla stvari za koje je primijetila, kako kaže, da su postale trend, a da su loše za kožu.

1. Dodirujete lice rukama

Nepravilnosti na koži, kao što su akne i bubuljice nipošto ne bi trebalo da pritiskate ili istiskate, jer se na prstima uvijek nalaze bakterije koje će se rašititi na ostatak lica.

Pored toga, možete napraviti i mehanička oštećenja, odnosno napraviti ožiljke na koži.

2. Stalno mijenjate proizvode za lice

Druga stvar koju ne bi trebalo da radite jeste da često mijenjate proizvode za njegu.

Balzami za umivanje, losioni, serumi i kreme, svi ovi proizvodi čine rutinu u njezi kože, ali jednom kada pronađete odgovarajuće, ne bi trebalo da ih mijenjate dok "rade posao".

3. Ne dajete šansu proizvodima da djeluju

"Ključ je u istrajnosti. Samo tako ćete dobiti dobre rezultate", navodi ona u videu i dodaje da je primijetila da mnoge djevojke ne daju dovoljno vremena proizvodima da djeluju, već odmah prelaze na sljedeći.

 

@allaboutskinstudio Are you doing these 3 habits? They could be making your skin worse! #fyp #skincareroutine #skincaretips #skincarenono #skintok #skincarehabits #skincarethatworks #skincare101 #skin #cleansing #spf ♬ Calabria (feat. Fallen Roses, Lujavo & Lunis) - Strange Fruits Music & DMNDS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije