Ljepota

4 najbolje vježbe oblikovanja ruku za žene

4 najbolje vježbe oblikovanja ruku za žene
Foto: PourquoiPas/Pixabay | 4 najbolje vježbe oblikovanja ruku za žene

Već znamo puno vježbi za oblikovanje ruku. Neki su više, dok su drugi manje učinkovite. Ćetiri vježbe se smatraju prilično učinkovitima pa ih uključite u trening ako želite voditi računa o obliku ruku.

Klasično podizanje bicepsa

Vježba poznata svakom ljubitelju sporta. Ispružite ruku uz tijelo sa dlanovima prema naprijed. Uhvatite uteg, bocu vode ili neki drugi predmet i savijte ispruženu ruku. U ovoj vježbi najaktivniji su bicepsi, a trenirate i ostale mišiće ruku.

Podigni glavu

Tricepsi se nalaze na zadnjoj strani ruku i ovaj mišić se često zaboravlja tokom normalnih vježbi. Kako to uključiti u svoj trening? Uzmite uteg ili bocu i podignite ruke iznad glave. Zatim savijte ruke tako da vam podlaktice idu iza glave. Ispružite ruke iznad glave.

Ekstenzija za triceps

Još jedna vježba koja je odlična za tricepse, kao i mišiće ostalih ruku. Vježbu radite slično kao i udarac nogom nazad, samo što to radite rukom.

Naizmjenična ploča

Plank je poznat po jačanju mišića trupa. Osim rasporeda, dobro pazite i na mišiće ruku. Počnite s vježbom na dasci na dlanovima, a zatim idite na podlakticu jednom rukom. Zatim se ponovno popnite na dlan i ponovite ovo.

(Aktivni.si)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije