Ljepota

4 najbolje vježbe oblikovanja ruku za žene

4 najbolje vježbe oblikovanja ruku za žene
Foto: PourquoiPas/Pixabay | 4 najbolje vježbe oblikovanja ruku za žene
N.N.

Već znamo puno vježbi za oblikovanje ruku. Neki su više, dok su drugi manje učinkovite. Ćetiri vježbe se smatraju prilično učinkovitima pa ih uključite u trening ako želite voditi računa o obliku ruku.

Klasično podizanje bicepsa

Vježba poznata svakom ljubitelju sporta. Ispružite ruku uz tijelo sa dlanovima prema naprijed. Uhvatite uteg, bocu vode ili neki drugi predmet i savijte ispruženu ruku. U ovoj vježbi najaktivniji su bicepsi, a trenirate i ostale mišiće ruku.

Podigni glavu

Tricepsi se nalaze na zadnjoj strani ruku i ovaj mišić se često zaboravlja tokom normalnih vježbi. Kako to uključiti u svoj trening? Uzmite uteg ili bocu i podignite ruke iznad glave. Zatim savijte ruke tako da vam podlaktice idu iza glave. Ispružite ruke iznad glave.

Ekstenzija za triceps

Još jedna vježba koja je odlična za tricepse, kao i mišiće ostalih ruku. Vježbu radite slično kao i udarac nogom nazad, samo što to radite rukom.

Naizmjenična ploča

Plank je poznat po jačanju mišića trupa. Osim rasporeda, dobro pazite i na mišiće ruku. Počnite s vježbom na dasci na dlanovima, a zatim idite na podlakticu jednom rukom. Zatim se ponovno popnite na dlan i ponovite ovo.

(Aktivni.si)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije