Ljepota

Balerina nokti hit proljeća

Balerina nokti hit proljeća
Foto: N.N. | Balerina nokti hit proljeća

​Poslije različitih popularnih oblika noktiju, hit ovog proljeća je balerina oblik!

Oni su oblikovani po uzoru na baletske cipelice - elegantne strukurisane nježno pink, od satena, sa čvrstim vrhom.

Prema tom obliku modelovana je silueta balerina noktiju (poznatiji i kao "coffin nails"). Na isti način kao što baletska cipelica produžava nogu, tako i nokti ovog oblika izdužuju prste.

Još kada se upare sa savršenim dizajnom - nema ljepših noktiju od balerina noktiju koji su u centru svih nail trendova ovog proljeća!

Elegantan i ženstven, vizuelno će produžiti ploču vaših noktiju. Ovo su neki od najzanimljivijih prijedloga koje možete uraditi sljedeći put kada odete na manikir.

Pastelno pink

Najklasičniji dizajn koji možete izliti gelom - pastelna pink boja odmah asocira na balerina oblik. Veoma su ženstveni, izdužuju prste i izgledaju veoma nježno i decentno.

Ombre french

Ovo je francuski manikir za sve one koji ne žele da se vrate na početak dvijehiljaditih godina. Ombre french je potpuno neobavezujući french manikir u modernoj verziji.

Ombre pastelni

Možda vam je dosadio klasičan ombre na noktima od zanoktice pa do vrha i željeli biste probali nešto novo - gradijent od malog prsta pa sve do palca? Možete staviti mnogo više nijansi nego inače i zabaviti se sa dizajnom.

Kombinacija mat i sjaja

Ako otkačeni dizajn nije vaš stil, već volite da naglasite barem teksturu laka, za vas su mat balerina nokti sa ivicom u sjajnoj boji.

Diskretni gliter

Ako ste osoba koja ne voli previše šljokičaste detalje, isprobajte klasične nude nokte sa tankom linijom glitera duž vrhova ili da stavite gliter na po jedan ili više noktiju na svakoj ruci.

Špicasti sedef nokti

Za kraljice drame - duži oblik balerina noktiju podsjeća na stileto, ali bez "opasnosti" špicastih vrhova. Ovi nokti su stileto nokti za dame koje vole raskoš - poput perlastog gela premazanog preko laka.

Logo-manija

Ako obožavate sve popularniju "logo-maniju", ukrasite balerina nokte logoima nekog poznatog brenda, poput dizajna kojeg su inspirali motivi modne kuće "Gucci", "Armani" ili neki drugi brend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije