Ljepota

Pratite nas na Google news

Benefiti aktivnog uglja za ljepotu

Benefiti aktivnog uglja za ljepotu
Foto: N.N. | Benefiti aktivnog uglja za ljepotu
N.N.

Ugalj je poznat kao jedna od najboljih supstanci za čišćenje ljudskog organizma i još su stari Egipćani koristili aktivni ugalj u svrhu ljepote i njege, pa nije ni čudo što i danas zauzima istaknuto mjesto u beauty svijetu.

Naravno riječ je o aktivnom uglju, koji je posebno prerađen, kako bismo ga koristili u svrhu čišćenja lica, ili izbjeljivanja zuba, za šta ga je, kažu i Kleopatra koristila.

Dakle riječ je o sitnom crnom prahu, koji bi svaka od nas trebalo da ima u svom kupatilu.

Zbog svoje sposobnosti da veže za sebe nečistoće, masnoće i mikroorganizme, aktivni ugalj se nalazi u sastavu mnogih kozmetičkih proizvoda namijenjenih za čišćenje lica i tjemena.

Posebno je prisutan u sastavu maski za lice, namijenjenih za čišćenje suvišnih masnoća i skupljanje raširenih pora.

Takođe, aktivni ugalj je važan sastojak mnogih pasti za zube, jer ima sposobnost izbjeljivanja zuba, a uz to vraća ravnotežu pH vrijednosti usne duplje.

U sastavu šampona, čisti tjeme od sebuma, a kosi daje veći volumen. S obzirom da za sebe veže toksine, nalazi se u sastavu apotekarskih proizvoda namijenjenih protiv ujeda insekata.

Aktivni ugalj ima široku kozmetičku, ali i medicinsku primjenu, samo je bitno da se koristi na pravi način i u umjerenim količinama, pa ćete bez problema i posljedica uživati u svim njegovim benefitima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije