Ljepota

Beretka, omiljeni jesenji modni dodatak

Beretka, omiljeni jesenji modni dodatak
Foto: N.N. | Beretka, omiljeni jesenji modni dodatak

Kalendarski smo ukoračili u mirisnu jesen te u našim garderoberima ljetnu odjeću zamijenili udobnim džemperima, predimenzioniranim kaputima i bezvremenskim gležnjericama, a za ovu sezonu velike modne kuće predlažu i šarmantni modni dodatak - beretke. One su jedan od onih modnih dodataka koji podižu svaku kombinaciju te joj daju novi modni smjer koji savršeno pristaje jesenjem periodu.

Ukoliko volite klasičan i elegantan stil sigurno je da u svom ormaru imate mnogo komada odjeće i asesoara koji nikada ne izlaze iz mode. Ali, kako biste upotpunili svoju kolekciju, ove sezone u svoje ormare složite i različite modele beretki, koje su aposlutni modni hit.

Stilske ikone Brižit Bardo, Katrin Denev, Marlen Ditrih, Edit Pjaf, Odri Hepbern, princeza Dajana nosile su šarmantne kapice i izgledale nevjerovatno šik. Beretka se tokom godina vladavine na modnoj sceni udomaćila kao bezvremenski modni dodatak koji ne silazi s ulica promjenjivih trendova, uvijek dajući stajlingu neodoljivi francuski prizvuk.

Ljepota beretke je u tome da se može nositi na više načina - povučena naprijed, povučena ustranu ili jednostavno preko cijele glave, dok vam je kosa istovremeno "pokupljena" u nju. Beretka se najčešće zapravo povezuje s francuskom modom, pa tako i trendseterke ovih dana marširaju ulicama modnih metropola u svojim beretkama, ističući da se osjećaju baš poput Parižanki.

Beretka pristaje svakom obliku lica, odlično se može iskombinovati s lažernim komadima odjeće, ali i uz svečanije odjevne kombinacije. Možete se igrati i bojama, ali i birati modele koje krase ukrasi poput zakovica ili bisera.

Dovoljno su tople da vas zaštite od vremenskih neprilika, a estetski utisak koji ostavljaju pretvoriće ih u stalnog gosta autfit formula. Nonšalantnost koju imaju čini ih dijelom izdanja koja su sačinjena od trapera, džemper haljina, kao i plisir suknje i kaputa.

Kod ovog modela važno je napomenuti da dolazi u različitim bojama, ali i materijalima, te se može zaključiti kako se radi o komadu koji u potpunosti možete prilagoditi vlastitom stilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije