Ljepota

Beretke, dašak pariskog šika u hladnim danima

Beretke, dašak pariskog šika u hladnim danima
Foto: N.N. | Beretke, dašak pariskog šika u hladnim danima

Svako godišnje doba nosi određene must have komade koji podižu svaku odjevnu kombinaciju, a dani pred nama su period u kojem su funkcionalnost i toplina na prvom mjestu, ali ipak uz vješt odabir detalja jesenji i zimski stajlinzi mogu biti atraktivni i moderni, jer sve što vam je potrebno su neizostavne beretke.

Unazad nekoliko sezona beretke su se pokazale kao trendi odabir koji sa sobom donosi dašak neodoljivog pariskog šika, ali i dozu elegancije prožetu opuštenim i ležernim modnim prizvukom. Upravo je sinergija dva stila ono što kod beretki obožavamo, a kombinacija koja baš nikad ne razočara definitivno je ona koja uključuje omiljene farmerke, trendi gležnjerice i dobar kaput. Beretka će spomenutoj kombinaciji podariti zanimljiv i drugačiji izgled, a sa druge strane dovoljno klasičan.

Ipak, ako želite dnevnim kombinacijama podariti dašak glamura, mondi stručnjaci predlažu da se odlučite za standardne klasične komade strogih linija te minimalističkog stila. Tako ćete kreirati divnu profinjenu kombinaciju koju će beretka zaokružiti na pravi način. Kada govorimo o bojama, ali i uzorcima, neutralne zemljane nijanse su nepogrešiv izbor, ali volimo i one nešto vibrantnije. Tako ćete se odabirom crvene ili crne za nekoliko trenutaka transformirati u Parižanku, dok su boje poput žute, ljubičaste ili narandžaste rezervirane za sve one koji se ne boje modnog poigravanja.

Stilske ikone Brižit Bardo, Katrin Denev, Marlen Ditrih, Edit Pjaf, Odri Hepbern i princeza Dajana nosile su šarmantne kapice i izgledale nevjerovatno šik. Beretka se tokom godina vladavine na modnoj sceni udomaćila kao bezvremeni modni dodatak koji stajlingu daje neodoljivi francuski prizvuk.

Ljepota beretke je u tome što se može nositi na više načina - povučena naprijed, povučena ustranu ili jednostavno preko cijele glave, dok vam je kosa istovremeno "pokupljena" u nju. Beretka se najčešće zapravo povezuje sa francuskom modom, pa tako i trendseterke ovih dana marširaju ulicama modnih metropola u svojim beretkama, ističući da se osjećaju baš poput Parižanki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije