Ljepota

Bezvremeni modni klasik: Biseri, sinonim za eleganciju i profinjenost

Bezvremeni modni klasik: Biseri, sinonim za eleganciju i profinjenost
Foto: Freepik | Bezvremeni modni klasik: Biseri, sinonim za eleganciju i profinjenost

Moda je ciklično područje koje nam neprestano servira neke nove trendove, ali i podsjeća na one koje smo možda privremeno pospremili u ladicu.

Modni brendovi već su pripremili svoje proljećne favorite, a što se tiče modnih detalja, u fokus se vraća profinjen nakit, među kojim dominiraju biseri - dodaci koji svaku kombinaciju čine drugačijom i posebnom.

Biserni nakit oduvijek je sinonim za eleganciju i profinjenost, a istorijski se može svrstati u različite kulture. Ipak, zajednička poveznica uvijek je ista, a to je asocijacija na luksuz.

Biserni nakit tako je produkt, moglo bi se reći, čuda prirode i upravo zato je jedinstven odabir s kojim jednostavno ne možete pogriješiti. Iako je inicijalno riječ o modnom dodatku koji u vidu nakita savršeno zaokružuje glamurozne toalete te ga poistovjećujemo s velikim Koko Šanel ili Odri Hepbern, u savremenoj modi je biserni nakit doživio brojne interpretacije i postao rado viđen gost u različitim stilovima odijevanja.

Naušnice, ogrlice, prstenje, narukvice...

Postoji li nešto što je toliko decentno, a upečatljivo kao biserne naušnice? Naime, bez obzira na to odlučite li se za model s jednom bisernom kuglicom ili viseće modele, vaš izgled poprimiće glamuroznu modnu notu, odnosno damski look koji jednako dobro funkcioniše u dnevnim i večernjim varijantama.

Na primjer, odlučite li se nositi farmerke, običnu bijelu majicu i baletanke ili elegantne cipele s potpeticom, uz pomoć bisernih naušnica kreiraćete šik izgled koji neće proći nezapaženo, dok večernje prilike u kojima glavnu riječ imaju nešto senzualnije haljine, hlače visokog struka i bluze te slične kombinacije, takođe "vole" biserne naušnice kao "tačku na i" cijelog autfita.

Pored naušnica, možete birati i razne modele ogrlica, prstenja i narukvica, a čar je u njihovoj jednostavnosti. Odaberete li jednostavnu bisernu ogrlicu, ovaj komad nakita možete jako lijepo uklopiti u poslovne stajlinge, one ozbiljne, ali i nešto opištenije. Isto tako, prstenje možete naredati u nizu, ali i odlučiti se za jedan model. Što se tiče narukvica, možete ih kombinovati s ostatkom bisernih detalja, ali i kao zaseban ukras. Biserne narukvice posebno dobro pristaju kombinacijama koje uključuju košulje, basic pamučne majice ili topove ako se radi o večernjim izlascima.

Biserni nakit već odavno nije rezervisan isključivo za profinjene modne priče, a iako ga obožavamo vidjeti u tom ruhu, jednako dobro se slaže i s ostalim stilovima. Stoga, odvažite se na modni eksperiment i predivnom bisernom nakitu dajte priliku jer ne sumnjamo da će vas osvojiti na prvu i podstaknuti na kreiranje divnih kombinacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije