Ljepota

Bh. dizajnerka Belma Tvico će zablistati u "Vogueu"

Bh. dizajnerka Belma Tvico će zablistati u "Vogueu"
Foto: N.N. | Bh. dizajnerka Belma Tvico će zablistati u "Vogueu"

Malo je dizajnera u svijetu koji imaju priliku da svoje kreacije pokažu na Paris Fashion Weeku. Upravo to je pošlo za rukom renomiranoj bh. dizajnerki Belmi Tvico koja se u Parizu predstavila drugu godinu zaredom.

Nakon što je aktuelnu proljeće/ljeto 2018. "Infinity" kolekciju predstavila u oktobru prošle godine u luksuznom lancu hotela "The Westin Paris", ovaj put je kao mjesto showrooma za kolekciju jesen/zima 2018/2019.  odabran Studio "Zeta showroom" u Parizu.

Predana svom pozivu i poslu, Belma Tvico s ponovljenim predstavljanjem svoje nove kolekcije u Parizu, sa svojim jedinstvenim modnim izrazom, suvereno se rame uz rame pridružila poznatim svjetskim modnim dizajnerima. 

Nakon što je bila na prezentaciji Belmine "Infinity" kolekcije u Sarajevu, francuska glumica Džuli Džad ponovo je posjetila mjesto gdje su bile predstavljene Belmine kreacije i tom prilikom odabrala outfit koji će nositi na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu.

To su samo neke od pozitivnih stvari koje su se bh. dizajnerki desile u Parizu, a svakako jedna od njih je i ta da će njene kreacije biti predstavljene u Americi, te da će se naći u izdanju italijanskog "Voguea"

NN: Imali ste čast da Vas organizatori Paris Fashion Weeka i ove godine pozovu da u Gradu svjetlosti predstavite Vašu novu kolekciju. Pretpostavljam da je sa iskustvom koje ste stekli prošle godine ove već bilo lakše da se predstavite.      

TVICO: Pa da je bilo lakše, jeste malo. Ali kako sam sada radila kolekciju za jesen/zimu 2018/2019, za koju imate manje vremena za izradu nego za proljeće/ljeto, onda vam uvijek nedostaje vremena. Ali moram priznati da je kroz upoznavanje sa organizatorima showroma bilo lakše, jer su prije svega oni bili oduševljeni kolekcijom, nakon što sam im poslala prve modele još u januaru. Nadam se da će ova moja saradnja sa ovim showroomom biti dugoročna i da ću u narednom periodu imati redovno showroom u Parizu, a moguće i u Milanu na narednom Fashion Weeku.

NN: Vaša kolekcija je ponovo bila dobro zapažena, ali da li ste Vi kao dizajner zadovoljni komentarima i utiscima o Vašim kreacijama?    

TVICO: Jako sam zadovoljna kako je kolekcija primljena. Ista se jako svidjela mnogim glumicama, influencerima i pjevačicama koje su posjetile moj showroom. Kao i urednici indonežanskog "Lofficiel" magazina i novinarki talijanskog "Voguea", kojima su se veoma svidjeli unikatni printovi i fitirani krojevi, koje sam dizajnirala zajedno sa umjetnicom Taidom Jašarević. Tako su izrazile želju da o meni i kolekciji uskoro objave članak u njihovim magazinima. Kako je kolekcija  naišla na oduševljenje i klijenata, tako će se nova kolekcija nakon Pariza moći kupiti od avgusta i na Bliskom istoku. Prodaja na tržištu Bliskog istoka mi je bitna i drago mi je jer imam dosta klijentica s tog prostora, koje u ljetnom periodu dolaze u BiH na godišnji odmor.

NN: Kakva atmosfera vlada u Parizu tokom Sedmice mode, da li je to prilika i za upoznavanje svjetskih imena dizajna i možda za uspostavljanje saradnje?

TVICO: Atmosfera je stvarno odlična i sva posvećena modi. Na svakom koraku se održavaju revije, prezentacije i partiji. Tako sam i imala priliku biti pozvana u luksuzni "Hotel Ritz" na Place venodome, gdje se odžavala prezentacija luksuznog brenda cipela Cesare Paciotti, a na kojem su mnoge glumice i blogerice nosile moje kreacije. Kako je moj showroom bio smješten na kraju Avenue Montaigne, gdje se nalaze najskuplji butici, pa tako svaki dan susretnete nekog od poznatih na ulici. Tako se i desilo da sam se na ulazu u "Elie Saab" butik, koji je bio preko puta mog showrooma, susrela sa fantastičnim dizajnerom i osobom Elieom Sabom i imala priliku da se upoznam s njim i malo popričamo o mom radu i modi. Na ulicama je veliki broj kineskih i japanskih turista/blogera koji zbog PFW dolaze u Pariz i troše velike sume novca na šoping u ekskluzivnim buticima.

NN: Šta su neki Vaši dalji planovi i želje kada su u pitanju nove kolekcije, ali i predstavljanje istih na svjetskim događajima mode?

TVICO: Već sam počela sa pripremama nove kolekcije za proljeće/ljeto 2019, koja mora biti gotova do kraja mjeseca jula. Uporedo sa izradom kolekcije počeli smo da radimo i na pripremama velikog gala eventa koji planiram u junu povodom desetogodišnjice mog rada. Tako da će ljeto biti poprilično radno. A nadam se da će u ovoj ili narednoj godini biti prilike za dalje predstavljanje i širenje brenda Belma Tvico u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije