Ljepota

Birajte boje koje podmlađuju

Birajte boje koje podmlađuju
Foto: Ilustracija | Birajte boje koje podmlađuju

Nije tajna da pravi izbor boja koje idu uz vaš ten i nijansu kose može ne samo da vas osvježi, već i da vas podmladi za deset pa i više godina, tvrde britanski stilisti. Takav efekat najlakše ćete ostvariti pastelnim tonovima, pogotovo ukoliko ste se s ljetovanja vratili preplanulog tena.

Nježnoplava, mintzelena, puderastoroze i bež podjednako dobro pristaju i brinetama i plavušama, dok crnke ne moraju da brinu o tome da li će kontrast između boje odjeće i njihove kože biti preveliki.

Crvenokose dame koje ni na moru nisu izgubile aristokratsku bjelinu svog tena, u cvjetnim dezenima koji "vuku" na zeleno izgledaće još privlačnije i seksepilnije. Kombinacije sa bijelom i plavom takođe dolaze u obzir, kao i crvena i žuta, bilo da se odlučite za haljinu, lagani blejzer ili suknju.

Pastelnoružičasta

Ukoliko želite da postignete efekat podmlađivanja, posebno ako imate svjetlju put, trebalo bi da birate pastelnoružičaste komade, ali i odjeću u spektru od fuksije do maline i crvenoljubičaste.

Grafitsiva ili tamnoplava umjesto crne

Prava crna neće vam pomoći da postigete mekše tonove na licu, već upravo suprotno. Kada nosite crnu, bore i krugovi ispod očiju mogu izgledati još tamnije. Ako je upravo crna vaša omiljena boja, vjerujemo kako vam nije lako da od nje odustanete, ali pokušajte s grafitsivom ili tamnoplavom bojom. To vam neće biti veliki šok, a izgledaćete još bolje, odnosno mlađe, tvrde modni stručnjaci.

Ljubičasta

Još jedna boja koja laska većini žena jest srednjeplava, sa dozom purpurne ili ljubičaste, a dobra je vijest i što ona postaje sve popularnija među dizajnerima i omiljenim high street brendovima.

Tirkizna

Tirkizna boja donosi sjaj svakom tonu kože. Postoje mnoge varijacije ove boje  od one sa više plave do tirkiza u kojem dominira zelena. Ako imate svjetliju boju kože, pronađite savršenu nijansu u venama na svojim zglobovima. Prema njihovoj nijansi izaberite i neki od odjevnih komada. Ako imate tamniju put, srednja nijansa tirkizne izgledaće odlično na vama.

Dame, posebno one koji imaju svjetliju kožu, ljepše i svježije će izgledati ako umjesto pastelnopink boje odaberu zasićenu nijansu ljubičaste. Ova bogata boja podmlađuje i učiniće da zračite kraljevskim sjajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije