Ljepota

Bjelance i crni čaj brišu podočnjake

Bjelance i crni čaj brišu podočnjake
Foto: N.N. | Bjelance i crni čaj brišu podočnjake

Izraženi podočnjaci obično su znak da se nismo naspavali ili da smo se tek probudili, ali mogu da budu i signal da nešto nije u redu s organizmom.

Nadutost ispod očiju je najčešće posljedica zadržavanja vode ili nagomilavanja limfne tečnosti, obično zbog konzumiranja previše soli.

Tamni podočnjaci su signal da je organizam umoran, pod stresom ili da se bori s infekcijom. Zato, ako nijedan od ovih ruskih narodnih preparata ne riješi problem s podočnjacima, trebalo bi da posjetite ljekara.

SODA BIKARBONA

Nekoliko kašičica sode bikarbone pomiješati s nekoliko kapi vode i donjom stranom kašike namazati preko podočnjaka, dalje od očiju. Poslije nekoliko minuta isperite lice.

KRASTAVAC

Krastavac pomaže kod nadutih podočnjaka, crvenila i iritacija, a koristi se hladan, isječen na tanke kolutove, koji se stavljaju na oči. Kolutove držite na očima pola sata.

CRNI I ZELENI ČAJ

Kamilica smanjuje crvenilo, a hladne kesice čaja od ove ljekovite biljke stavljaju se na oči kako bi smanjile nadutost.

Crni i zeleni čaj, za razliku od kamilice, sadrže kofein, pa sužavaju male krvne sudove u koži oko očiju. Na taj način ove kesice podstiču cirkulaciju. Hladne kesice čaja treba da djeluju oko 15 minuta. Ako ovaj tretman ponovite dva puta nedjeljno, zategnućete kožu oko očiju.

BJELANCE

Bjelance se dobro umuti i kada postane pjenasto i čvrsto, nanese se na podočnjake da stoji oko 15 minuta. Dok se bjelance suši, koža će se zatezati i podsticati cirkulaciju.

MLIJEKO

U hladno punomasno mlijeko umočite komadić vate, iscijede i stavite na oči. Poslije desetak minuta otok će spasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije