Ljepota

Četiri savjeta za održavanje bijelih patika

Četiri savjeta za održavanje bijelih patika
Foto: Pixabay | Četiri savjeta za održavanje bijelih patika

Bijele patike su mnogima omiljena obuća – idu uz sve kombinacije i boje, a udobne su i nikada ne izlaze iz mode. Međutim, jedina im je mana što se lako prljaju i što se moraju čistiti češće nego ostala obuća.

Da bi vam uvek izgledale kao nove i kako im se materijal ne bi oštetio, pridržavajte se sljedećih savjeta.

1. Nikada ih ne ubacujte u veš-mašinu

Bijele patike nikako ne perite ni u veš-mašini. Isto pravilo važi i za mašinu za sušenje. Kako se ne bi odlijepile ili materijal oštetio, nikako ih ne perite na ovaj način.

2. Koristite prirodna sredstva za čišćenje

Sirće je odlično sredstvo za uklanjanje fleka na bijelim patikama. Krpu umočite u sirće, a potom blago protrljajte patike. Pored toga, kombinacija vode, sirćeta i sode bikarbone veoma je efikasna. Kada napravite smjesu od ova tri sastojka, očistite patike pomoću četkice za zube, piše Super žena..

3. Bijeli lak

Ukoliko ste primjetili ogrebotine ili oštećenja na njima, možete se poslužiti bijelim lakom koji će smanjiti njihovu vidljivost.

4. Šampon

Šampon je odlično sredstvo za uklanjanje masnih mrlja. Sve što je potrebno jeste da na ta mjesta stavite malo šampona i trljate. Masne fleke biće uklonjene, a rezultati će vas oduševiti

Pored ova četiri savjeta, jako je bitno da bijele patike ne ostavljate direktno na suncu i da ne koristite jake izbjeljivače na gumenom đonu jer ga na taj način lako možete oštetiti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije