Ljepota

Pratite nas na Google news

Color block džemperi, šarmantna i razigrana modna nota

Color block džemperi, šarmantna i razigrana modna nota
Foto: N.N. | Color block džemperi, šarmantna i razigrana modna nota
N.N.

Iako se u periodu hladnijih dana najčešće okrećemo zagasitim nijansama, šarenilo boja na džemperima iznova nas motiviše da izađemo iz sigurne zone i učinimo color block artikle dijelom stilske svakodnevice. Tačnije, ako odjevnom artiklu, bez kojeg ne možemo zamisliti hladnije dane, dodamo i trendi jarke boje, dobijamo nepogrešiv modni odabir.

Kombinovanje tonova na najneočekivaniji način u modnom svijetu poznato je pod nazivom color blocking, a ovaj trend nije zaobišao ni tople džempere. Ovi topli odjevni predmeti sjajno će se uklopiti u poslovne kombinacije, a savršeni su i za ležerne stajlinge. Kada je ovakvo kombinovanje boja u pitanju, dizajneri se obično igraju narandžastom, crvenom i rozom bojom, a ukoliko su ove boje previše smjele za vas, u ponudi možete pronaći i džempere u crno-bijelim kombinacijama s akcentima u jarkim bojama.

Modeli color block džempera su neizmjerno šarmantni i istovremeno vrlo upečatljivi jer upravo razigrana nota koju nose u sebi, izdvaja ove džempere u modnom svijetu te ih čini odabirom kojem ćemo se uvijek vraćati.

Kako bi color block džemperi došli do izražaja, kombinujte ih s omiljenim džinsom, plisiranom suknjom i nešto svjetlijim komadima. Sa druge strane, možete se odlučiti i za crnu boju te autfitu podariti nešto strožu modnu notu.

SAVJETI

Volite boje i šarene kombinacije ili jednostavno želite izaći iz zone komfora? Ako je barem na jedno od prethodna dva pitanja odgovor potvrdan, tada je color blocking pravi modni trend za vas, a savjete kako složiti dobru kombinaciju pročitajte u nastavku.

* SUPROTNE STRANE SPEKTRA

Filozofija color blockinga počiva na kombinovanju boja i tonova koji se nalaze na suprotnim stranama spektra boja, a koje su na prvi pogled nespojive. U obzir dolaze i boje koje nisu na suprotnoj strani, ali koje su nespojive.

* IZBJEGNITE PRINTOVE

Kada se radi o color blockingu, najbolje je izbjeći printove na odjeći, jer oni sami po sebi već privlače pažnju te bi se izgubio smisao kombinovanja nespojivih boja.

* ZASIĆENJE

Za dobar color blocking bitno je držati se iste zasićenosti boja kod slaganja kombinacija. Ako vam je osnovni komad neonski, neka i ostatak kombinacije bude u tom tonu, ali ako ste počeli s pastelnim nijansama, onda se njih držite do kraja.

* GDJE JE GRANICA?

Color blocking ipak ne može ići u nedogled s količinom boja. Smatra se kako je maksimalan broj boja koje se mogu kombinovati tri. Ako se već i odlučite na kombinaciju tri boje, neka te boje budu u prirodnoj harmoniji - kombinacija narandžaste, zelene i ljubičaste boje daje odlične rezultate.

* MONOHROMATSKE KOMBINACIJE

Odaberite jednu boju, ali u različitim nijansama. Dobro je znati, ako se planirate upuštati u monohromatske kombinacije, činjenicu da tamnije nijanse apsorbuju svjetlost, čineći stvari manjima, dok će stvar sa svijetlim nijansama biti obrnuta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije