Ljepota

Da li znate pravilno da čistite lice?

Da li znate pravilno da čistite lice?
Foto: pixabay | Da li znate pravilno da čistite lice?
N.N.

Vjerovatno ste se zatekli u situaciji da imate policu punu beauty preparata koje ste skupili tokom godina, ali niste sigurni kako da ih koristite u svojoj rutini. Mnogi su u tom problemu,evo par savjeta i načina kako.

Svaki proizvod koji već posjedujte ima svoje benefite koji će se pokazati nakon određenog vremena uz pravilnu upotrebu.

Ako ih koristite pravilno – dobićete sve benefite koje i komuniciraju, a ako ih koristite pogrešno može doći do iritacije.

Kako izbalansirati čišćenje lica?

Čistitie lice dva puta dnevno

Kožu je dovoljno da čistite ujutro i uveče. Nakon što ste već naveče napravili duplo čišćenje, nema potrebe da i ujutro radite jednako jer samo dodatno isušujete kožu, za čime nema potrebe. Očistite ujutro kožu nježnim gelom za čišćenje lica i nastavite normalno s njegom.

Obratite pažnju na aktivne sastojke

Čistači za lice s retinolom, glikolnom kiselinom ili vitaminom C vam nisu potrebni ako ih već koristite u serumima i bilo bi bolje za vašu kožu da vam rutina čišćenja bude što blaža, a ostatak skincare rutine uz aktivne sastojke koji su vam potrebni.

Lice perite mlakom vodom

Mnogi od nas umivaju se vrućom vodom misleći da će im se tako otvoriti pore, a hladnom zatvoriti, ali najbolje je da budete na sredini. Mlaka voda će vam dovoljno aktivirati čistač za lice koji će ukloniti svu prljavštinu s lica, bez da skida dodatno prirodna ulja koja koža proizvodi.

“Škripavo! čisto nije nužno i dobro

Ako imate osjećaj kao da vam je svaka pora očišćena i da vam koža škripi pod prstima nakon čišćenja, može djelovati kao nešto pozitivno, ali ujedno može biti i alarm da ste preintenzivno očistili kožu i s nje skinuli sva prirodna ulja koja su vam potrebna za normalnu funkciju kože.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije