Ljepota

Detalji koji će osvježiti vaš stil

Detalji koji će osvježiti vaš stil
Foto: Ilustracija | Detalji koji će osvježiti vaš stil

Zimska moda ne mora biti dosadna i jednolična. Iako kaputi i jakne vode glavnu riječ, to ne znači da drugim odjevnim komadima i pažljivo odabranim detaljima ne možete u trenu učiniti svoje zimske outfite puno zanimljivijim i ljepšim.

Dovoljno je nabaviti tek nekoliko komada zahvaljujući kojima ćete se ove zime istaći u masi i lakše prebroditi hladne dane, a evo nekoliko prijedloga.

Bijele čizme

Jedan par bijelih čizmica, koje su ove sezone hit među fašionistkinjama, u momentu će vašem outfitu podariti profinjeniji look, čak i ako ih iskombinujete s običnim farmerkama.

Najbolje izgledaju u kombinaciji s tamnim crnim pantalonama, a njihova najveća prednost se ogleda u tome što imaju veliku moć instant osvježavanja outfita i davanja šik note, tako da ćete uz pomoć njih momentalno izgledati kao prava fashion dama koja prati trendove.

Kaput koji bi odobrila i vaša baka

Kaputi ne moraju biti samo u crnoj ili bež boji, ove sezone to uopšte nije poželjno.

Ali ako nabavite jedan s uzorkom cvijeća, razveselićete i svoju baku.

Odijelo koje razbija sivilo

Ako još niste nabavile žensko odijelo, onda je pravo vrijeme da se odlučite na jedno i to u nekoj jarko boji. U takvom izdanju istovremeno ćete izgledati trendi, moćno i jako prefinjeno, a jednako ćete se tako i osjećati.

Dobra strana ženskih odijela jeste i u tome što su pogodna za svaku priliku, pa u njima nećete pogriješiti ni ako ih odaberete za posao, večernji izlazak ili neobaveznu šetnju gradom.

Proljećna haljina u zimskom izdanju

U ovom slučaju ne treba da trošite novac, jer vjerovatno već imate jednu proljećnu, cvjetnu haljinu.

Ali ono što će joj podariti zimski look, a vama osigurati poglede i komplimente je kombinacija haljine s farmericama ili pantalonama. Još svemu dodajte par čizmica u boji sezone i izgledaćete kao street style zvijezda.

Suknja u kojoj ćete se osjećati kao princeza

Šljokičaste, metalik ili suknje od tila savršeno podižu svaki pa tako i zimske autfite, a iznenađujuće se dobro slažu s masivnim, debelim pletivima i bundama i donose dašak glamura u vaš svakodnevni stil.

Svilene marame

Trake ili svilene vrpce na kosi uvijek izgledaju tako prefinjeno i damski, a uglavnom ih svi imate po kući.

Pored toga što lijepo izgledaju i praktične su jer sklanjaju kosu s lica.

Glamurozni šal

I ove sezone, baš kao i nekoliko proteklih, u trendu su šalovi od vještačkog krzna koji izgledaju jako glamurozno, a uz to i savršeno griju u hladnim danima.

Možete ih kombinovati s kaputom, jaknom, a poželjne su sve nijanse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije