SP Qatar 2022.

Ljepota

Djevojka otkrila kako jedna haljina u osam prodavnica izgleda različito

Djevojka otkrila kako jedna haljina u osam prodavnica izgleda različito
Foto: Screenshot/Instagram/breeelenehan | Djevojka otkrila kako jedna haljina u osam prodavnica izgleda različito
N.N.

Australijanka po imenu Bri Lenehan uzburkala je društvene mreža nakon što je objavila fotografije koje je napravila istog dana, u istoj odjeći, ali u osam različitih prodavnica. U čemu je trik?

Bri je podijelila seriju fotografija na društvenim mrežama na kojima se vidi kako su osvjetljenje i ogledala u kabinama za presvlačenje učinili da izgleda potpuno drugačije u svakoj od njih. 

Ova 25-ogodišnjakinja se slikala u istoj roze haljini u osam različitih prodavnica kako bi dokazala da su kabine i ogledala u njima zapravo svojevrsne "optičke iluzije".

Na nekim fotkama se vidi da jako osvjetljenje iznad glave "baca" neprijatnu sjenku na tijelo, tako ističući sve njegove nedostatne, svaku "izbočinu" poput stomaka ili 'naslaga' na bokovima. 

Bri je rekla da je primijetila da se ogledala u svlačionicama razlikuju od prodavnice do prodavnice.

"Neki koriste manipulaciju ogledalom kako bi prevarili kupce da im se učini da su vitkiji ili viši kada isprobavaju odjeću", objasnila je ona.

"Druge prodavnice koriste mekše osvjetljenje da sakriju 'naslage' koje svi imamo na tielu. Ali, postoje i prodavnice koje koriste široka ogledala ili oštro osvetljenje koje baca sjenku na tijelo i naglašava svaki nedostatak. Ako mene pitate, ja nemam ništa protiv da mi se vide ove 'izbočine'", zaključila je ova Australijanka.

"Molim vas, ne dozvolite svom odrazu u ogledalu da vam pokvari dan. Vi ste mnogo više od svog izgleda", istakla je.

Bri je odlučila da podijeli slike kako bi podsjetila sve "da se ne upoređuju sa drugima na mrežama i njihovim navodno savršenim životima i figurama".

"Nema ničeg lošeg u tome da imate stomak, celulit, strije, ožiljke, spuštene kukove ili bilo šta drugo. Većina nas ih ima", rekla je ona.

Na hiljade ljudi na mrežama su pohvalili ovaj Briin potez.

"Hvala što si me natjerala da se osjećam normalno", napisala je jedna korisnica, a druga je dodala:

"Da! Osvjetljenje u svlačionicama može da bude baš okrutno! Hvala što si nam otkrila o čemu riječ."

Bri je inače poznata po tome što voli da razbija mitove o izgledu na Instagramu, pa često otkriva realnost iza dobro ispoziranih fotografija. Ona se ne libi da pokaže svoje tijelo i kako to izgleda kada se pravi spontana fotografija. (B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije