Ljepota

Djevojka porijeklom iz BiH mis Kanade

Djevojka porijeklom iz BiH mis Kanade
Foto: Instagram | Djevojka porijeklom iz BiH mis Kanade

Djevojka porijeklom iz BiH Hanna Begović izabrana je za Miss Kanade 2018. u finalu koje je održano u pozorištu Lyric u Torontu.

Dvadesetogodišnjakinja koja je prije dvije godine nosila titulu Miss Teen Ontarija, pobijedila je 55 kandidatkinja i predstavljaće Kanadu na takmičenju za Miss svijeta koje će u decembru biti održano u Kini.

Hanna je kao mala bila zaluđena princezama. Uvijek je voljela biti glamurozna i nosila je svjetlucave stvari, te se igrala sa šminkom. Upravo ljubav prema ovim stvarima dovela je do svijeta muzike.

Plesala je balet od treće godine, a kako je odrastala počela je učiti i druge vrste plesova. Prije dvije godine počela se takmičiti u plesu, te postala asistent profesora plesa.

Hannina majka Amila, porijeklom iz Banjaluke, u Kanadu se doselila 1991. godine, dok je njen otac Faruk Begović doselio 1987. godine. Njih dvoje su se upoznali i vjenčali u Kanadi 1997. godine, a Hanna im je najstarija kćerka. Rođena je 27. decembra 1998. godine.

 

I think it had finally sunk in. This past Saturday I finished off a week of meeting some amazing girls, long rehearsals, fun events and not a lot of sleep, and at the end of it I was lucky enough to get the huge honour of taking home the title of your new Miss World Canada 2018. I don’t even know where to start other than by saying thank you to everyone who has been supporting me and believing that I could do it, thank you to my parents, they are the most supportive and amazing parents I could ask for, thank you to my siblings for cheering me on through everything. Thank you to @victoria_leask and @marianaxsanchez for making the week so much more fun, @hollywoodjade and @cuffieshawn for putting up with all of us in rehearsals, and of course to @missworldcnd and the organization for seeing something in me. Congratulations to @_alyssaboston and @aliceli_official, you are both going to represent Canada so well and I can’t wait to see it happen. I can’t wait to see what else is coming my way  see you soon China

A post shared by Hanna Begovic (@hannabegovic) on

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije