Ljepota

Domaća maska za kosu od kvasca koja daje sjaj, volumen i zdrav izgled

Domaća maska za kosu od kvasca koja daje sjaj, volumen i zdrav izgled
Foto: Print Screen/Instagram | Domaća maska za kosu od kvasca koja daje sjaj, volumen i zdrav izgled

​Ukoliko je vaša kosa suva ili previše masna, maska od kvasca je savršen izbor za njenu njegu.

Ono što je čini posebnom jeste to što je jednako dobra za oporavak svih tipova kose, a naročito je dobra za sprječavanje opadanja i podsticanje bržeg rasta kose.

Kvasac obiluje vitaminima i mineralima koji hrane i jačaju vlasi, a to su vitamini B kompleksa, cink, gvožđe i bakar. Kompleks B vitamina hrani folikul dlake i posebno doprinosi jačanju korijena, a ujedno sprječava ranu pojavu sijedih vlasi.

Gvožđe je takođe važno za zdravlje kose; smanjuje opadanje, jer dovodi kiseonik do samog korijena dlake i tako je hrani. Minerali kao što su cink i bakar su važni za održavanje zdravlja kože glave. Ako imate manjak ovih minerala, to se manifestuje pojavom peruti, suvom kožom, ali i seborejom.

Za masku od kvasca potrebna su vam četiri sastojka koje vjerovatno već imate u kući.

Sastojci:

-kašika meda

-kašika toplog mlijeka

-20g svježeg kvasca

-jedno žumance

Priprema:

Med rastvorite u toplom mlijeku. U to dodajte kvasac. Ovu mješavinu ostavite malo da naraste. Kada se taj proces završi, dodajte jedno žumance. Sve zajedno dobro miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Ovako napravljenu masku nanesite na na vlažnu kosu, ravnomijerno, a zatim je zamotajte u kapu za tuširanje i peškir koji bi trebalo da održe toplotu i tako omoguće djelovanje pakovanja.

Ostavite ovu masku sat vremena na kosi, pa isperite vodom. Ako su vam krajevi baš oštećeni i suvi, u smjesu dodajte malo regeneratora, kokosovog ili maslinovog ulja.

Ukoliko želite da postignete savršen efekat, ovu masku za kosu koristite uzastopno mjesec dana jednom sedmično, a onda napravite pauzu od četiri sedmice.

Poslije tog vremena efekat bi trebalo da se vidi na volumenu, u bržem rastu kose, ali i po tome što će kosa izgledati zdravo i sjajno.

 

(Telegraf.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije