Ljepota

Dva koraka do savršenih usana

Dva koraka do savršenih usana
Foto: Pixabay | Dva koraka do savršenih usana

Baš kao koža i kosa, i naša usta zahtijevaju posebnu njegu tokom zime kada smo konstantno izloženi hladnom vjetru, niskim temperaturama i suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama…

Njegovane usne okosnica su svakog “beauty looka”, bilo da se radi o prirodnoj šminki za dnevne varijante ili o večernjim prilikama kada ruževi upečatljivih boja čine temelj “make-upa”. Međutim, da bi omiljeni karmin izgledao lijepo, usne najprije moraju biti zdrave. Zato se tokom čitave godine moramo starati o njihovoj njezi, a naročito tokom zime kada smo svakodnevno izloženi hladnom vjetru, niskim temperaturama i suvim vazduhom u zatvorenim prostorijama. Baš poput kože i kose, i naše usne traže dodatnu dozu hidratacije i zaštite tokom predstojećih hladnih dana.

Da biste imali usne poput zvijezda reklama za ruževe, u svoju rutinu morate uvesti redovno nanošenje pilinga kojim ćete ukloniti sve mrtve ćelije sa usana, a istovremeno ćete podstaći cirkulaciju u njima. Većina pilinga koje možete pronaći u drogerijama tradicionalno su rađeni na bazi šećera mada u poslednje vrijeme ima i onih na bazi kafe. Ukoliko više volite da budete sami svoj majstor, piling lako možete napraviti tako što ćete pomiješati šećer i maslinovo ili neko drugo prirodno negujuće ulje. Potrebno je da piling lagano utrljavate po minut na gornju i isto toliko na donju usnu, a potom da proizvod odstranite maramicom ili toplom vodom. Idealno je da ovaj postupak ponavljate svakodnevno prije nanošenja “make-upa”, a najmanje dva puta nedeljno.

Drugi korak u njezi usana jeste redovno nanošenje balzama koji omogućava intenzivnu hidrataciju zahvaljujući kojoj usne ostaju meke. Prvi hladni dani donose obično i prve znake sušenja ili čak i pucanja usana, stoga je sada najvažnije da vam omiljeni balzam uvijek bude pri ruci. Mažite ga prije svakog nanošenja ruža, ali i bar još desetak puta tokom dana.

Na kraju, poslednjih godina na tržištu ima mnogo karmina koji u sebi sadrže njegujuća ulja i vitamin E koji su najvažniji za njegu usana. Ovi proizvodi, osim što će obojiti vaše usne omiljenom bojom, nahraniće ih poput balzama te su idealni saveznik svih žena naročito tokom zime.

(Story.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije