Ljepota

Džemperi - moderni, topli i udobni

Džemperi - moderni, topli i udobni
Foto: Ilustracija | Džemperi - moderni, topli i udobni

Neodoljiva jesenja kolekcija već je pristigla u trgovine, a među brojnim novitetima posebno se izdvaja jedan komad bez kojeg je nemoguće zamisliti zimu.

Najljepše i najudobnije veste i džemperi plijene pažnju s polica brojnih trgovina, na vama je samo da odaberete model koji vam odgovara.

Boja

Siva, koja se odlično slaže uz sve, jedan je od razloga zbog kojih je u sezoni jesen - zima  preferiramo bez previše razmišljanja. Kako prenosi jedan američki sajt, sivi džemper je najčešće korištena riječ na modnim portalima posljednjih nedjelja, gdje zaista možete pronaći najrazličitije načine kako da ga iskombinujete.

Osim što će se sjajno uklopiti uz svaki autfit, nemojte ga nositi samo kao džemper. Nabavite oversize i ponesite sivi džemer kao haljinu, tuniku, a naravno tu je i džins, koji se uvijek najljepše slaže uz ovaj must have komad sezone.

Životinjski print

Životinjski printevi dominiraće takođe narednih mjeseci, ali i karirani uzorak kao veliki hit ove sezone. Ukoliko uskoro planirate obnoviti jesenju garderobu, zavirite u trgovine i pronađite vestu s ovim printom.

Kardigan

Model kardigana je bukvalno svuda: u kaputima i mantilima, tankim jaknicama, a od ove godine i u džemperima. Odlični su kada vam treba nešto za "preko leđa", ali i za različite kombinacije i prilike. Savršeno idu uz bilo šta što obučete, a posebno uz helanke, haljine i uske farmerke. Dužina im varira, pa se mogu pronaći i kraći i duži, a mi vam za jesen preporučujemo duže - do bokova ili koljena.

Puno tkanje

Mislili ste da ovakve džempere mogu da nose samo starije osobe? E pa prevarili ste se! Džemperi s pletenicama ili s punim tkanjem su potpuni hit ove jeseni i zato ih vrijedi i spomenuti na ovoj listi. Pored toga što su ultratopli, izgledaju opušteno, sofisticirano i nekako slatko. Mogu se nositi maltene uz sve, a pošto su uglavnom širi, izbjegavajte kombinacije sa širim donjim dijelovima odjeće.

Krop top

I krop top trend je bukvalno svuda. Ne može nijedno godišnje doba da prođe bez ovakvog trenda, pa čak i kad je hladno vrijeme. Možete ga kombinovati uz bilo koju kombinaciju - elegantnu, ali i opuštenu. Za elegantnije momente izaberite suknju olovka kroja ili pantalone s visokim strukom i krop top džemper, a možete da obučete i košulju ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije