Ljepota

Evo kako da svinjsku mast koristite za njegu kože i kose

Evo kako da svinjsku mast koristite za njegu kože i kose
Foto: wikipedia.org | Evo kako da svinjsku mast koristite za njegu kože i kose

​Svinjsku mast ne može da zamijeni ni jedna krema iz parfimerije, a vjerovatno ni ne slutite koliko benefita ona nosi sa sobom.

Ponekad nam se rješenje za sve probleme sa kožom nalazi u blizini, pa bismo možda češće trebali da se konsultujemo sa našim bakama o načinu njege.

Nećemo se baviti pitanjem da li je mast dobra ili loša za organizam, već isključivo prednostima koje ona ima za negovanje kose, kože i kože lica.

Svinjska mast za kosu

Možda zvuči čudno, ali ova mast je odlična za suvu kosu. Osobe koje je koriste kažu da nakon nanošenja svinjske masti njihova kosa postaje lepršavija i bujnija.

Ipak, što se načina korišćenja tiče, najbolje je svinjsku mast nanijeti na prljavu kosu, i to neposredno pred pranje, a nakon pranja kosu isprati čajem od kamilice.

Svinjska mast ima najbolji efekat kada se primjenjuje na suvu i svijetlu kosu.

Svinjska mast za kožu

Smatra se da ukoliko imate bubuljice na koži koje ne mogu da prođu već neko vrijeme, možete da ih namažete prepranom svinjskom mašću i one će nestati. Nekada su žene koristile prepranu svinjsku mast za njegu ispucalih peta, laktova i kože ruku. Kako mast ima prilično neprijatan miris, obično joj se dodaju soda bikarbona, parfemi, a nerijetko i biljke poput nevena ili kamilice. Domaće kreme pripremljene od svinjske masti se preporučuju za njegu suve kože.

Svinjska mast za lice

Kada je u pitanju korišćenje svinjske masti za lice, imajte na umu da su žene nekada takođe imale lijepu kožu lica, iako nije bilo raznoraznih krema kao što ih ima danas. Upravo u tu svrhu korišćena je mast porijeklom od svinje i to kao osnovna komponenta za domaće kreme za lice, prenosi Stil.Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije