Ljepota

Evo kako stvoriti puder usne

Evo kako stvoriti puder usne
Foto: kaboompics/Pixabay | Evo kako stvoriti puder usne
N.N.

​Puder usne su in, a popularnost im je porasla onda kada smo počeli da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa.

Pandemija nas je promijenila. Osim načina razmišljanja i vrijednosti koje sada cijenimo, promijenili smo i način oblačenja, kao i makeup rutinu. Sada je u cilju da nam odjeća bude udobna, a trendi. Istovremeno, šminka mora biti postojana, naročito zbog nošenja maski.

Zato vam predstavljamo nov način šminkanja usana koji je ekstremno popularan u posljednje vrijeme. Cilj je da imamo obojene usne, bez straha da će se karmin razliti ili preslikati na drugi dio lica, zbog nošenja maske.

Efekat puder usana ekstremno je šarmantan, a usne ne djeluju suho, kao što je slučaj s određenim mat i dugotrajnim ruževima. Ali, kako postići ovaj efekat?

Usne prvo uokvirite olovkom, a zatim na njih nanesite željenu boju karmina. Utapkajte karmin ubrusom ili papirnom maramicom.

Zatim, preko ubrusa ili maramice, na karmin četkicom (ili spužvicom), nanesite puder u kamenu. Maramica u ovom slučaju služi kao filter.

Et voila! Dobili ste efekat puder usana, u kojem su one obojene, bez straha da će se karmin skinuti ili preslikati na masku.

Iako proces zvuči komplikovano, zapravo nije, a ukoliko isprobate ovaj izgled, vjerujemo da nećete zažaliti!

 

(Ljepota&Zdravlje

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije