Ljepota

Greške koje pravimo prilikom šminkanja

Greške koje pravimo prilikom šminkanja
Foto: Pixabay | Greške koje pravimo prilikom šminkanja

Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svijetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Žene obožavaju da se šminkaju. Iako šminka mnogima uopšte nije potrebna, ipak, većina njih ne može da zamisli da izađe iz kuće, a da prethodno ne nanese šminku.

I, zaista, šminka nas često osvježi, a uglavnom sakrije i nedostatke u izgledu. Međutim, ukoliko imate običaj da prilikom šminkanja pravite određene greške, to može loše da izgleda.

Šminkeri objašnjavaju koje greške su neoprostive i šta bi trebalo da radite da biste uvek izgledali sveže i mladoliko.

Mat puder

Kako starimo, koža gubi elastičnost i proizvodi manje ulja, kaže šminkerka Mendi Brajs. Korišćenje guste podloge sa mat završnom obradom samo će istaći bore. Umjesto toga, specijalista je savjetovao korišćenje kreme ili seruma hidratantnog sastava. Još jedan važan korak u šminkanju je priprema kože za nanošenje podloge: potrebno je da lice dobro očistite i hidrirate ga kremom.

Previše rumenila

Prejako rumenilo na obrazima učiniće šminku neprirodnom i vulgarnom, upozorila je šminkerka Meri Vinkenverder. Treba ga nanositi mekanom četkom, kao što je kabuki. Da biste to izbjegli obavezno otresite višak rumenila sa četkice. Druga greška je izbor pogrešne boje rumenila. Previše svijetle boje nisu pogodne za svakodnevni izgled.

Ajlajner na donjem kapku

Nepravilna upotreba ajlajnera može da naglasi tamne podočnjake i bore. Vizažistkinja Viktorija Dipjetro savjetovala je da se ajlajner ne stavlja na donji kapak ispod trepavica. Neophodno je ocrtati samo konturu gornjeg kapka i ugla oka, .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije