Ljepota

Gumene čizme idealne za jesenje dane

Gumene čizme idealne za jesenje dane
Foto: Ilustracija | Gumene čizme idealne za jesenje dane

Jesen je godišnje doba posebno poznato po kišama i pljuskovima, a budući da su ove sezone najmodernije čizme od osjetljivih materijala poput brušene kože i pliša, mnogima će biti potrebne i jedne gumene, za spas u svakoj situaciji.

Gumene čizme odavno se nose u našim krajevima, ali su u novije vrijeme u modnom smislu popularizovane u Engleskoj, pa su tako preko dizajnerskih brendova stigle i na noge modernih žena kod nas.

Odavno nisu dostupne samo u mat zelenoj, smeđoj ili crnoj boji. Isto se tako ne nose samo na farmama, u šetnji po vlažnom tlu ili u šumi tokom lova. Ova obuća se u međuvremenu uvrstila u modne dodatke po kišnom vremenu.

Postoje verzije s tankim i debelim đonovima, dubine do koljena ili potkoljenice, ali isto tako i modeli različitih modnih stilova, boja i dizajna. Prvobitno su bile izrađene od gume, a danas od termoplastičnih umjetnih materijala koji osiguravaju da stopala ostanu suva i po nepovoljnim vremenskim uslovima.

Svaka sezona nosi nove trendove, a otkrivamo vam koji su to koji će obilježiti sezonu 2017/2018.

Oni koji se odluče za njihovu kupovinu ne smiju da zaborave da je guma hladna, pa ako ih planiraju nositi u kasnu jesen ili zimu neophodno je kupiti broj veće, u koje se mogu staviti termoulošci i koje je moguće navući na debele čarape.

Naravno, većina modela sa fotografija ne može da se pronađe na našem tržištu, ali kupovina putem interneta zaživjela je i na našim prostorima, tako da je i tu prepreku moguće preći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije