Ljepota

Hit nijanse kose koje će obilježiti godinu pred nama

Hit nijanse kose koje će obilježiti godinu pred nama
Foto: Arhiva | Hit nijanse kose koje će obilježiti godinu pred nama
N.N.

Budući da smo već zakoračili u 2022. godinu pravi je trenutak da pogledamo koji nas to trendovi i noviteti očekuju u beauty svijetu, a prije svega da vidimo koje će to biti hit nijanse kose koje će obilježiti ovu godinu.

Kao i svaka godina do sada, i ova će proteći u znaku širokog spektra najljepših tonova - od najsvjetlijih, platinastih, preko uzbudljivih crvenih do dubokih, smeđih nijansi.

Platinastoplava

Ukoliko volite jako svijetlu kosu i težite hladnijim tonovima, pravi izbor za vas je uvijek šik platinastoplava. Riječ je o ujednačenoj nijansi, bez primjesa sive, koja je više karakteristična za pepeljastoplavu boju. Odlično izgleda i na dugoj i na kratkoj kosi, ali je svakako najglamuroznija na trendi bob frizuri. Jedina mana ove nijanse? Teško ju je održavati.

Medenoplava

Biti plavuša bez previše svijetlih, izbijeljenih vlasi moguće je zahvaljujući medenoplavoj nijansi koja se postiže tehnikom poznatijom pod nazivom honey sweep. Suptilna i topla, ova nijansa reflektuje poseban zlatkasti odsjaj, pružajući licu nježan i zavodljiv izgled. Budući da je univerzalna, ova boja može se nositi tokom cijele godine, a najbolje od svega je što odlično pristaje i plavušama i prirodnim brinetama.

Topla bakarna

U 2021. crvena se vratila u vidu blistavih trendova kao što su bakarna kosa - balajaž sa toplim, bakarnim pramenovima ili njena varijanta - nijansa ružinog drveta. Ipak, u 2022. voljećemo toplu bakarnu, koja izgleda raskošno i moćno. Iako ova nijansa može lijepo pristajati damama različitih puti, najljepše će stajati onima koje imaju svijetao ten rozikastog podtona.

Čokoladnosmeđa

Smeđa i dalje ostaje najdominantnija nijansa kada je riječ o boji kose, a ove godine nećemo moći da odolimo njenoj raskošnoj i intenzivnoj čokoladnoj verziji, koja nas tjera da se bukvalno topimo. Zahvaljujući ovim adutima, ova boja nesumnjivo će biti favorit ove godine, naročito tokom zimske sezone. Veoma glamurozno.

Ziftcrna

Sudeći prema brojnim revijama koje smo imali priliku da pogledamo na Nedjeljama mode za proljeće - ljeto 2022, ziftcrna ove godine vraća se na velika vrata. Otmjena i odvažna, ova boja prilagođava se svim dužinama i frizurama i uvijek ostavlja upečatljiv utisak. Jedini problem? Nažalost, ne odgovara svima. Zbog toga je izbjegavajte ako imate previše svijetao ten da ne biste izgledali umorno i ispijeno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije