Ljepota

Idealne kombinacije za radno ljeto

Idealne kombinacije za radno ljeto
Foto: N.N. | Idealne kombinacije za radno ljeto

Budući da ljeto ne čine samo dvije ili tri sedmice godišnjeg odmora, već i desetak radnih sedmica, modni stručnjaci su odlučili da se pozabave stilskim idejama za poslovne prilike. Inspiraciju su, između ostalog, pronašli i na Instagramu - među omiljenim trendseterkama, a ženama koje ne znaju šta obući na posao kada su temperature u velikom plusu evo nekoliko ideja.

Pastelno odijelo

Ako je vaše radno mjesto, poput mnogih, klimatizovano do nivoa polarnih uslova, prijedlog je da se ovog ljeta držite odijela. Ono što razlikuje ljetna odijela od ostalih je šarena paleta boja u kojima dolaze, a kao apsolutni hit ove sezone nametnula su se odijela u pastelnim varijantama.

Bermude

Bermude su vjerovatno jedini prihvatljivi oblik kratkih hlača na poslu (osim ako ne radite kao fitness trener), a prednostima poput udobnosti i praktičnih džepova dodajemo činjenicu da su ove sezone bermude doživjele grandiozni povratak. Prijedlog je da ih kombinujete s košuljom ili odgovarajućim blejzerom.

Široke hlače

Duge hlače nisu baš najudobniji izbor za vruće ljetne dane, ali ako ih vaš tip posla zahtijeva, olakšajte sebi život i dajte koži da diše u širokim hlačama. Kombinujte ih s užim topom kako vas kombinacija ne bi pojela. Ili s nekom lanenom košuljom koja će kombinaciju učiniti i poslovnom i casual.

Bijela košulja

Nakon kiše uvijek dolazi sunce, kriška hljeba uvijek će pasti na namazanu stranu i bijela košulja uvijek će biti odličan izbor za svaku poslovnu priliku. Neke se stvari jednostavno nikad neće promijeniti. Možete je kombinovati sa suknjom do koljena visokog struka ili s pantalonama, izbor je na vama.

Haljina košulja

Udobnost spavaćice i profesionalnost košulje - spojite najbolje od oba svijeta i u svoje najdraže radne kombinacije uvedite haljinu košulju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije