Ljepota

Indijski frizeri podijelili pet koraka do sjajne i zdrave kose

Indijski frizeri podijelili pet koraka do sjajne i zdrave kose
Foto: Pixabay/Ilustracija | Indijski frizeri podijelili su pet koraka do sjajne i zdrave kose

Zdrava, jaka i sjajna kosa san je svake djevojke, ali mogu postojati desetine faktora koji mogu uticati da vaša kosa izgleda tako.

Ponekad odlučimo da kupimo skupe proizvode da bismo riješili problem, ali indijski stručnjaci predlažu jednostavne, ali efikasne načine bez trošenja mnogo novca.

Ovo su tajne koje Indijke vole da praktikuju, zbog kojih ih često na televiziji možemo vidjeti sa bujnom i sjajnom kosom.

1. Završite pranje kose hladnim ispiranjem

Korištenje tople vode pod tušem rastvara masne lipide koji oštećuju vašu kožu i kosu. Hladna voda je mnogo bolja za vašu kosu nego topla jer kada kosu isperete toplom vodom, ispirate hranljiva ulja. Topla voda je dobra samo za fazu šamponiranja, kažu indijski frizeri. Hladna voda je za fazu stavljanja regeneratora. Završite hladnim ispiranjem da biste zadržali vlagu.

2. Četvorominutna masaža vlasišta svaki dan

Preporučuje se masaža glave toplim uljem za jačanje i rast kose. Međutim, stručnjaci dodaju da je četiri minuta masaže skalpa dnevno tokom 24 nedjelje pokazalo pozitivan rezultat.

3. Koristite pravo ulje za kožu glave

Suvoća i perut su različiti problemi i svakom skalpu je potreban individualni tretman. Dakle, ako vam je koža glave iritirana, bolje je izbjegavati proizvode koji je mogu više isušiti. Evo šta vam je potrebno za različite vrste:

- za suvu kožu glave koja svrbi koristite aloju,

- za masnu kožu glave koristite limun.

4. Izbjegavajte feniranje kose nakon tretmana

Indijci takođe preporučuju da ne sušite kosu nakon bilo kakvog tretmana jer to sprečava maksimalnu korist. Samo pustite da se vaša kosa osuši prirodno. Takođe, za bolji rezultat, operite kosu prije bilo kakvog nanošenja maske.

5. Koristite zeleni čaj za kosu

Zeleni čaj je moćan napitak za detoksikaciju vašeg tijela, ali takođe ima isti efekat na vašu kosu. Istraživači dokazuju da stimuliše rast. Možete pomiješati zeleni čaj u prahu s ružinom vodicom da biste poboljšali formulu i stvorili miris.

(Magazinnovosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije