Ljepota

Pratite nas na Google news

Isprobajte šaka dijetu

Isprobajte šaka dijetu
Foto: Pixabay | Isprobajte šaka dijetu
N.N.

Čini se da je naše prvobitno oduševljenje pojavom lijepog vremena splasnulo već onog trenutka kada smo pomislili na bikini i lepršavu garderobu, jer smo i ovog puta bili ne baš tako riješeni u našoj, s početka odlučnoj pripremi za ljeto. Međutim, ništa još nije izgubljeno i uz par pametnih trikova, još uvijek se možemo spremiti za predstojeće ljeto i dane na plaži.

Efikasno mršavljenje postiže se, ne izgladnjivanjem i pretjeranim odricanjem, već kontrolom porcija i unosa kalorija. Jedan od glavnih uzročnika naše višemjesečne borbe sa viškom kilograma, svakako su užine i ne planirani obroci, pa je jedan od vodećih savjeta za efikasnu borbu sa viškom kilograma, dobro osmišljen plan obroka, kog ćete se svakodnevno pridržavati.

Da biste što lakše kontrolisali svoje porcije, možete da pokušate sa popularnom "Šaka dijetom", u kojoj se svaki obrok bazira na količini koja staje u vaš dlan. Parče mesa koje jedete za ručak ne bi trebalo da bude veće od vašeg ispruženog dlana, za užinu pojedite šaku orašastik plodova i svaki obrok, koji tokom dana pripremate bazirajte na količinu jedne šake.

Ova dijeta ne podrazumijeva nikakva odricanja niti rigorozno izbacivanje pojedinih namirnica iz ishrane, već predstavlja nov i jednostavan način kontrole porcija, koji će vam pomoći da svakodnevno u svoj organizam unosite potrebnu količinu nutritijenata, sprečite prejedanje i na kraju suzite vaš želudac i smanjite svakodnevnu potrebu za hranom.

Pravilna primjena ove dijete podrazumijeva 4 šake po obroku i to, šaku proteina, šaku zdravih ugljenih hidrata, šaku vlakana i šaku masti. Ukoliko pravilno rasporedite namirnice u vašem obroku, bićete siti, unijećete sve potrebne nutritijente a istovremeno ćete izbalansirati svoju ishranu i skinuti suvišne kilograme.

(Lepotaizdravlje.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije