Ljepota

Ivana Macanović otkriva svoj jutarnji beauty ritual

Ivana Macanović otkriva svoj jutarnji beauty ritual
Foto: N.N. | Ivana Macanović otkriva svoj jutarnji beauty ritual

​Za velike sportske podvige potrebno je mnogo više od snage, vještine i brzine. Potrebne su besprijekorna disciplina, potpuna posvećenost i uravnoteženost s prirodom, u sebi i oko sebe.

I da, ono najvažnije, potrebna je ljubav! Ona je glavna komponenta sportskog, ili bilo kojeg drugog uspjeha. Ljubav. Ne samo ljubav prema poslu kojim se baviš, nego ljubav i poštovanje prema sebi, prema svome tijelu... Da bi se, na bilo kojem polju ljudskog djelovanja, ostvarila izuzetnost, potrebno je razumjeti, poštovati i voljeti svoje tijelo, te pažljivo osluškivati njegove potrebe kako bi ga uskladili s prirodom. To najbolje zna Ivana Macanović, naša poznata atletičarka, koja nam je dopustila da vidimo kako ona priprema svoje tijelo za savladavanje svakodnevnih fizičkih izazova i postizanje vrhunskih rezultata.

1. Gel za tuširanje – narandža

Ivana zna da jutarnje tuširanje služi poput sata koji našem organizmu kaže da je vrijeme započeti novi dan, a ona je odabrala da njeni dani počinju luksuznim spa tretmanom i to, bez da napusti udobnost svog doma. To joj, prije svega, omogućuje Gloria gel za tuširanje u kojem neodoljivi mirisi naranče i klinčića donose svježinu i bude sva osjetila, dok ostali prirodni sastojci, poput suncokreta, marelice i makadamije dubinski čiste, hrane i hidratiziraju njenu kožu. Ovo je savršen recept za buđenje tijela i duha.

2. Deo roll on

Prirodan, ali i dalje neprijatan proces koji prati svaki fizički napor je znojenje. Kako bi eliminirala ovu prepreku i uklonila je sa spiska distrakcija tijekom svojih iznimno napornih treninga, Ivana je odabrala Gloria deo roll on. Njegova najznačajnija karakteristika je činjenica da ne sadrži niti jedan od štetnih sastojaka poput aluminija, klorida i alkohola, koji inače mogu izazvati neugodne senzacije na području pazuha. Pored toga, ne ostavlja tragove na odjeći, a kožu pazuha čini njegovanom i zaštićenom od svih neprijatnosti. Uz nježni miris magnolije, deo roll on Ivani daje i dodatnu kap povjerenja da će njeno tijelo adekvatno reagirati tijekom svih dnevnih aktivnosti.

3. Piling za lice

Ako svako jutro treba početi tuširanjem, onda svaki tjedni ciklus njege treba početi pilingom. Idealno, u okviru jutarnjih, ili večernjih beauty rituala. Ivana je odabrala da to bude dio njene jutarnje prakse, jer je i ovo jedan od načina da svoju kožu očisti od svih mogućih smetnji i pripremi je za još jedan izazovan dan. Zbog toga je Gloria piling idealan za Ivanu jer zbog mljevenih koštica masline i marelice nježno uklanja sve nečistoće nakupljene na koži lica, a ujedno stimulira cirkulaciju i regeneraciju kože, što je idealno za njeno buđenje. Nakon pilinga, Ivanino lice je spremno za finalne tretmane njege.

4. Zlatni serum

S ovim proizvodom počinje onaj najozbiljniji dio njege kože lica i Ivana ga je odabrala s valjanim razlogom. Budući da je Zlatni serum prilagođen za korištenje svim tipovima kože,  a Ivanina suha koža treba ekstra luksuznu njegu, ovo je jednostavno dobitna kombinacija. Dodatno, zbog prirode Ivaninog zanimanja i svakodnevne fizičke aktivnosti, njeno lice je izloženo štetnim vanjskim utjecajima, a često i oštećenjima. U takvim uvjetima, Ivani je posebno značajno da uz sebe ima pouzdanu zaštitu i lijek, što zapravo sve i dobije u Zlatnom serumu, čija je najveća vrijednost sadržana u ekstraktu ljekovitog smilja. Njegova ljekovita svojstva ispravljaju sva moguća oštećenja kože, a nutritivna svojstva kožu hrane i pripremaju za cijeli dan, ali i za naredni beauty korak.

5. Dnevna krema

U samo jednom tankom sloju, Ivanino lice nakon nanošenja dnevne kreme postaje mekano i glatko na dodir, a osjećaj koji dominira cijelom površinom lica je prozračnost i lakoća. To je upravo ono što je potrebno ženi pred kojom je još jedna staza koju treba savladati trčanjem. Takav prozračan osjećaj savršeno se spaja sa strujanjem zraka na stazi za trčanje, pa je konačni rezultat apsolutno jedinstvo i suradnja s prirodom. Dnevna krema dodatno ispravlja nepravilnosti kože i djeluje na nestanak bora, što u Ivaninom slučaju znači vječito mladu kožu, budući da i samo bavljenje sportom ima pozitivne učinke na zdravlje kože, baš kao i prirodni proizvodi.

6. Krema za lice SPF 30

Kao finalni zaštitni sloj na svom licu, Ivana je odabrala Gloria kremu sa SPF 30 zaštitnim faktorom. Ova krema se savršeno nadopunjuje sa dnevnom jer je lagane teksture i lako se upija, pa će u Ivaninom slučaju dodatno hidratizirati njenu suhu kožu. Još važnije od toga, pružiće zaštitu od štetnog sunčevog zračenja kojem je Ivana posebno izložena dok trenira na atletskoj stazi, čak i kada nije ljeto. Ova krema ima i neke neočekivano blagotvorne učinke, a tiču se njenih protuupalnih svojstava, koja je čine pogodnom za kožu sklonu iritacijama, što za Ivaninu kožu izloženu svakodnevnim naporima dođe kao kolateralna korist.

7. Balzam za usne

Ivana je poznata kao netko tko osmijehom savladava sve izazove koji se nađu pred njom. Također je poznata i kao netko tko ne koristi mnogo dekorativne kozmetike. Zbog toga je balzam za usne idealno rješenje za Ivanu, jer on zapravo koži usana daje jedan zaštitni sloj, a zahvaljujući njegovim hranjivim sastojcima, usne reagiraju prirodnim sjajem i ljepotom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije