Ljepota

Jedna namirnica će lak na noktima učiniti dugotrajnijim

Jedna namirnica će lak na noktima učiniti dugotrajnijim
Foto: Pexels/Sebastian Balog | Jedna namirnica će lak na noktima učiniti dugotrajnijim

Veoma je frustrirajuće kada nakon kratkog vremena uočite da ste oštetili svježi lak za nokte. Nažalost, kućanski poslovi, rad za računarom, kuvanje i drugi poslovi ne utiču pozitivno na dugotrajnost laka. Nije opcija ni to da sve poslove obavljate pomoću gumenih rukavica.

Ako želite da vaš lak za nokte traje duže, rješenje trebate potražiti u svojoj kuhinji. Vjerovali ili ne, taj moćni saveznik je ni manje ni više nego jabučno sirće.

Kako ovaj trik funkcioniše? Sve što trebate napraviti jest nanijeti malo octa na blazinicu i s njom očistiti površinu nokte i zanoktice. Naime, sirće će na sasvim prirodan način odstraniti svu prljavštinu s noktiju i na neki način ih uglancati zbog čega lak za nokte bolje i duže drži.

Kako je jabučno sirće sasvim prirodno, ne utiče negativno na izgled noktiju i zanoktice, naprotiv,e njegovi sastojci čak i prijaju.

Kako bi manikura bila još uspješnija te lak trajao što duže, nakon što ste nokte očistili sirćetom, nanesite prvo bazni prozirni lak te nakon toga odabrani lak za nokte, navodi Novilist.hr.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije