Ljepota

Jesenji trend: Modni stil u smeđim tonovima

Jesenji trend: Modni stil u smeđim tonovima
Foto: Ilustracija | Jesenji trend: Modni stil u smeđim tonovima
N.N.

Priroda u jesen priredi raskošnu paletu boja, te i u naše garderobere unosimo dozu ovog godišnjeg doba kroz različite odjevne predmete obojene raznim nijanasama smeđe boje.

S toliko mnogo nijansi, od bogatih čokoladnih tonova do svjetlijih nijansi u boji cimeta ili karamele, smeđu boju lako je uklopiti u odjevnu kombinaciju, te nije čudno što su je prozvali novom crnom - ova jednostavna, a svestrana boja s razlogom je jedna od najpopularnijih ove jeseni. 

Kardigani, pantalone, haljine, džemperi, cipele i čizme, torbice, asesoari - sve je ove jeseni obojeno smeđom bojom. Postoji toliko mnogo načina kako nositi smeđu nijansu što se tiče odjeće, a vjerojatno najveća prednost je upravo u tome što se odlično slaže sa svim drugim bojama i daje dobar kontrast, te ju je lako kombinovati. 

Možete je nositi samu, kombinujući više nijansi ili u slojevima s drugim bojama - jednostavno ne možete napraviti modnu grešku kada je u pitanju ova svestrana boja, a smeđi tonovi vladaće ulicama ove jeseni. 

A sa svakom novom sezonom dizajneri kada je u pitanju smeđa boja daju maštovitosti na volju i motivišu na izlazak iz zone komfora.

JEDNA BOJA ZVIJEZDA AUTFITA

Kroz autfite koji su predstavljeni na modnim revijama, kreatori su nam pokazali da jedna boja može biti zvijezda vašeg izgleda. Dovoljno je da odaberete svog favorita iz palete boja i pokažete kakvu moć ima u kreiranju elegantnog i profinjenog autfita. 

Nošenje više nijansi smeđih tonova već je privuklo pažnju brojnih zaljubljenica u modu, a jednako privlačno izgledaju i autfiti koji imaju jedan ili više artikala u smeđoj paleti.

Osim što daje dozu profinjenosti, ova boja izgleda luksuzno i upečatljivo, što je i razlog zašto žene širom svijeta vole modne dodatke u ovim bojama, ali i vječne jesenske klasike - baloner i kaput.

A ako ste u nedoumici uz koje ga boje nositi, kombinujte ih uz pastelne nijanse, vječni traper, sve boje crvene, boju senfa, ljubičastu...

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije