Ljepota

Jeste li čuli za japanski manikir?

Jeste li čuli za japanski manikir?
Foto: Screenshot | Jeste li čuli za japanski manikir?

Šta je to zapravo japanski manikir? Temelj japanskog manikira je sasvim klasičan manikir kod kojeg se nokti najprije pravilno turpijaju. Pokožica se pomjera ili po želji otklanja. Zatim počinje poseban dio.

Dva bitna elementa su mineralna pasta i mješavina od pčelinjeg i posebnog voska u obliku pudera koji se umasiraju u nokte. Minerali njeguju i hrane nokte te ih tako jačaju.

Vosak služi za to da obloži nokte te ih dovede do sjaja. Pri tome se ne koristi lak za nokte. Lak bi samo napao slojeve te se ne bi ni držao na vosku.

Japanski manikir traje oko sat vremena.

Kako bi došlo do savršenog rezultata – posebno kod lomljivih noktiju – manikir se mora ponoviti za dvije sedmice, sve dok noktima ne bude bolje.

Zašto se preporučuje japanski manikir?

Prvi rezultati ovog manikira brzo su vidljivi. Može vrlo brzo “spasiti” lomljive nokte i apsolutno je preporučljiva – mada je mnogo žene u početku prestravljeno zbog činjenice da ne mogu lakirati nokte nakon manikira.

Međutim, brzo uvide kako to nije uopšte veliki problem – jer nokti sjaje zbog voska, jako su lijepi te djeluju kao da ste upravo nanijeli prozirni lak.

Ako želite isprobati, možete online kupiti set za ovu vrstu manikira, izbor je zaista velik.

(miss7.24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video