Ljepota

Jeste li probali konturisanje kose, najnoviji trend u stilizovanju?

Jeste li probali konturisanje kose, najnoviji trend u stilizovanju?
Foto: N.N. | Jeste li probali konturisanje kose, najnoviji trend u stilizovanju?

Konturisanje kose je šišanje, farbanje i oblikovanje svjetlošću i sijenkom kako bi se postigao određeni vizuelni efekat.

Odnosno, konturisanje vizuelno može suziti lice ili, na primjer, "smanjiti" čelo, ublažiti oštre crte lica, usredsređujući se na druge dijelove lica i prekrivajući određena područja dlakom. Konturisano šišanje je rad pod uglom i pravcem reza kako bi se stvorio savršen oblik.

Gdje god želite sakriti ili omekšati neželjene pojedinačne karakteristike, možete dodati sijenku i gustinu, a istovremeno pustiti svjetlost da pada na ona mjesta koja treba naglasiti.

Prilikom konturisanja kose stilista nadograđuje ideju, crtajući dijagram igre svjetlosti na kosi.

Hitna tehnika farbanja ima za cilj da za svaku ženu stvori ličnu varijaciju trenda, koja će se savršeno kombinovati sa njenom ličnošću. Pomoću njega možete naglasiti najbolje aspekte izgleda i maskirati nesavršenosti.

Dakle, učiniti lice vizuelno tanjim pomoćiće takva frizura, gde će kosa položena u predjelu brade prekriti dio lica i bacati sijenku.

Da biste vizuelno smanjili čelo, možete koristiti šiške ili dodati gustinu na sljepoočnicama, dok uklanjate dlake sa dna lica kako biste pomjerali fokus. Ako postoji želja da skrenete pažnju na oči, jagodice ili usne, potrebno je da otvorite lice što je više moguće i oblikujete ga.

Kontura u frizurama i oblikovanju kose je osnova, a konturisanje farbanja kose ima za cilj poboljšanje rezultata. Ovo je dodatno sredstvo za postizanje odličnog vizuelnog efekta. Savršeno oblikovana kosa neće ograničiti jednu frizuru, jer se konturisanjem koristi pristup na više nivoa.

(Cosmopolitan.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije