Ljepota

Kako da izgledate dobro na fotografijama?

Kako da izgledate dobro na fotografijama?
Foto: Pixabay | Kako da izgledate dobro na fotografijama?

Vjerovali ili ne, čak 76 odsto anketiranih žena priznaje da prvo pogleda sebe na fotografiji i da najčešće ponavljaju snimak jer misle da će bolje izgledati na drugom.

Više od polovine njih zatražilo je od prijatelja da izbrišu fotografiju sa nekog od profila jer na njima izgledaju punije nego što jesu, nije im lijepa frizura... Da biste uvijek "ispali" dobro na fotografiji, dovoljno je da znate neke male cake. Evo šta bi trebalo da zapamtite bilo da se fotografišete s prijateljima kod kuće, na nekoj svečanosti, venčanju ili na nekom drugom mestu.

Ne fotografišite se ispod linije brade

Na fotografijama uslikanim u visini lica ili malo iznad ljudi bolje izgledaju. Ako malo podignete foto-aparat, izbjeći ćete da vam brada izgleda duplo veća. Do izražaja će doći oči. Upravo zbog toga fotografi se često na vjenčanjima penju na stolice dok fotografišu. Uglavnom, aparat bi trebalo da bude malo iznad vas ili bar u istoj ravni sa očima, jer ćete tako izgledati mršavije. Pazite na stomak

Ne udišite duboko da biste uvukli stomak, jer je to pogrešno. Ramena će vam na fotografiji izgledati povijeno. Umjesto da duboko udahnete, potrebno je da izdahnete za vrijeme fotografisanja. Okrenite telo malo na stranu, ne potpuno prema objektivu. Udahnite duboko dok fotograf uzima aparat, ispravite ramena i podignite grudi, pa izdahnite polako i nasmijte se dok vas fotografiše.

Izbacite glavu malo prema aparatu. Ukoliko vam se to ne sviđa, ispravite ramena i malo nakrivite glavu, tek toliko da osjetite zatezanje u ključnoj kosti. Rezultat će biti isti.

Bez treptanja

Gledajte u pod dok pozirate, a kada fotograf kaže "ptičica", podignite oči i pogledajte u aparat. Na ovaj način ćete izgledati svježe i nećete treptati. Ako nosite sočiva ili imate suve oči zbog alergije, koristite kapi za oči.

"Smršajte" pomoću šminke

Nanesete malo pudera odmah ispod jagodične kosti da biste istakli jagodice i ispod vilice ukoliko ne želite da vam brada izgleda veća nego što jeste. Profesionalci tvrde da je dobro da uvijek malo podignete bradu jer inače može izgledati kao da imate podbradak. Celulit na nogama prikrijte kremom za samopotamnjivanje.

Protresite kosu

U toku dana frizura splasne. Na fotografijama takva kosa izgleda još opuštenije. Protresite kosu prije fotografisanja jer će tako dobiti na volumenu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije