Ljepota

Kako da izračunate pravu veličinu grudnjaka?

Kako da izračunate pravu veličinu grudnjaka?
Foto: Pixabay | Kako da izračunate pravu veličinu grudnjaka?

Sigurno vam se bezbroj puta dopao model nekog brushaltera, ali niste bile sigurne da je odgovarajući za vas?

Vrlo je lako provjeriti da li vam grudnjak koji vam se dopao odgovara, pa evo uputstva kako da izračunate koja veličina je najbolja za vas. Sve što je potrebno da uradite jeste da obučete lagani grudnjak bez jastučića i da uzmete krojački metar.

Istraživanja pokazuju da iznenađujuće mali broj žena nosi grudnjake odgovarajuće veličine. Pomoću ovog kalkulatora provjerite jeste li i vi među njima, a da biste saznali koja veličina grudnjaka vam najviše odgovara, ne morate uopšte izlaziti iz udobnosti svoje kuće.

Kako ovaj kalkulator funkcioniše?

Znate da se veličina grudnjaka ogleda u jednom slovu i broju koji stoji tik uz njega. To slovo označava dubinu korpi i može biti A, B, C, D, E, F...itd.

Obim koji se mjeri ispod grudi, preko leđa, osnovna je veličina grudnjaka: 65, 70, 75, 80, 85 i dalje. Ako se vaša mjera ne poklopi u potpunosti s  nekim od ovih brojeva, vi probajte oba (na primjer i 70B i 75B) i izaberite onaj u kojem se osjećate komotnije, prenosi Super žena.

Kako da odredite veličinu korpe?

Mjernu traku postavite preko grudi i zabilježite dobijenu mjeru. Onu veličinu koju ste dobile maločas, kada ste se mjerile ispod grudi, oduzmite od broja koji ste dobile sada (mjerenjem preko grudi) i zabilježite tu vrijednost.

Ta razlika je veličina (slovo) vaše korpe i to gledate po sljedećem sistemu razlike: AA=10-11 cm razlike, A=12-13 cm razlike, B=14-15 cm razlike, C=16-17 cm razlike, D=18-19 cm razlike, E=20-21 cm razlike, F=22-23 cm razlike, G=24-25 cm razlike, H=26-27 cm razlike, I=28-29 cm razlike, J=30-31 cm razlike, K=32-33.

Dakle, ako ste dobile mjerenjem preko grudi rezultat 92, a merenjem ispod grudi 74, razlika je 18, što znači da vam je neophodna veličina 75D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije