Ljepota

Kako da napravite brze jutarnje frizure

Kako da napravite brze jutarnje frizure
Foto: Pixabay/Ilustracija | Kako da napravite brze jutarnje frizure

Ne postoji ništa bolje za dobro raspoloženje od mogućnosti da se ujutru bar malo posvetite sebi, pa da opušteno i lagano krenete u novi dan

I ne postoji ništa što može pokvariti to raspoloženje kao jutarnji alarm.

Naravno, svaka žena bi voljela da dan započne opuštajuće, uz dozu jutarnjih vježbi, zatim laganim pijuckanjem kafice i uljepšavanjem svog izgleda. Ali to, nažalost, često nije izvodljivo. Život jedne savremene žene je naprosto takav - često uveče kasno liježe, pa ujutru teško ustaje i grabi svaki minut da sebi priušti još malo sna. Zato poslije nema dovoljno vremena da lagano započne dan, nego od ranog jutra kreće u jurnjavu s realnošću. A o jutarnjem pravljenju frizure, koje je mnogim ženama pravi užitak, rijetko kad i da razmišlja.

Zato će vam neki trikovi za brze jutarnje frizure dobro doći. Ovo su najbolji načini da potrošite "minimalno vremena, uz minimalno truda" za vašu lijepu frizuru na početku novog dana.

Brzo kovrdžanje

Ukoliko volite da je vaša kosa potpuno uvijena ili barem talasasta, a nemate dovoljno vremena za uvijanje kose,  onda je ovo pravi trik za vas. Ubrzajte proces tako što ćete podići kosu u konjski rep koji ćete podijeliti na dva dijela. Potom uzmite uvijač ili peglu za kosu, te uvijte jedan pa drugi dio. Na ovaj način ćete dobiti lagane talase, koji super izgledaju, a za koje ne treba puno vremena.

Šampon za suvo pranje kose

Svi znamo da je šampon za suvo pranje spasilački proizvod za kosu, ali zahtijeva vremena da se fino utrlja u tjeme tako da ne ostanu bijeli tragovi. Umjesto da čekate jutro, preporučujemo da suvi šampon nanesete uveče, prije nego što krenete na spavanje. U suštini, teme se najviše masti noću. Na ovaj način šampon će upiti višak masnoće dok vi budete spavali, a ujutro ćete se probuditi sa osvježenom i oživljenom kosom.

Napola svezana kosa

Imate momente kada vam kosa ne stoji dobro puštena, ali ni kad je pokupite u rep ne izgleda puno bolje. Međutim, neuredan, napola svezan rep je idealna frizura ovih dana. Pokupite gornji dio kose, te ga umotajte u punđu. Ovo posebno djeluje na kosi drugog ili trećeg dana nakon pranja, kada se ona malo izmasti, i pomoći će da se kosa bolje drži i da ima bolju teksturu.

Niska punđa s pramenovima koji uokviruju lice

Klasičan i elegantan stil kose, uz samo mrvicu napora, je niska punđa, savršena za ona jutra u kojima imate ekstremno malo vremena. Sve što treba jeste da pokupite kosu u punđu, pri dnu glave, a naprijed da ostavite nekoliko pramenova da biste dodali notu nježnosti vašoj frizuri. Ukoliko želite, možete i da uvijete pramenove koje ste ostavili van punđe, nakon čega ste spremni da zgrabite torbu i idete.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije