Ljepota

Pratite nas na Google news

Kako da obnovite garderobu bez kupovine

Kako da obnovite garderobu bez kupovine
Foto: Pixabay | Kako da obnovite garderobu bez kupovine
N.N.

Svaka djevojka i žena zna dobro poznatu rečenicu "Nemam šta da obučem" i pored punog garderobera. Ova rečenica postaje posebno relevantna u proljeće, kada svako žensko biće žudi za modnom obnovom.

Ipak, šta ako želite da kupite sve odjednom, a novčanik nagovještava nemogućnost dodatnog trošenja? Obratite pažnju na ove savjete.

Svjetli akcenti

Staroj odjeći je vrijedno dodati nekoliko svjetlih stvari za savršen izgled. Jakna boje limuna, cipele u tirkiznoj boji, torba koralno crvene boje... Na taj način odjeća će se transformisati brzinom munje, a vaša okolina neće moći da sakrije svoje divljenje. 2-3 para svjetlih cipela i moderna torba postaraće se da stare stvari dobiju svežinu i izgledaju kao potpuno nove.

Novi život starim stvarima

Svako od nas ima omiljene farmerke i majice koje se savršeno uklapaju. Ukoliko su previše stare, nemojte žuriti da ih se otarasite. Bijele i ostale majice se lako "nadograđuju". Možete da vežete košulju preko nje ili je ukrasite velikim brošom što može izgledati veoma originalno. Oni koji dobro crtaju, majicu mogu ukrasiti akrilima. Provjereno - to ne samo da mijenja stvar, već vam omogućava da sebe predstavite na potpuno inovativan i interesantan način.

Postoji mnogo opcija za osvježavanje starih farmerki. Perlice, šljokice, trake i čipka - sve to do neprepoznavanja može promijeniti uobičajenu stvar. Pomoću deterdženta za izbjeljivanje možete na farmerkama napisati nešto ili stvoriti nekakve šare. Svakako, uvijek ima prostora za maštu!

Oslonite se na osnovne stvari

Prvi i, vjerovatno, najvažniji savjet za one koji žele da uvijek budu stilizovani: sastavite pravu osnovnu garderobu. Ne jurite za trendovskim stvarima. Obično su skupe i vrlo brzo gube važnost. Osnovne stvari su dobre jer se idealno mogu kombinovati jedna sa drugom, a kompetentnim dodavanjem detalja stvara se osjećaj iznošenja noviteta. Štaviše, takva odjeća dugo ne izlazi iz mode i može poslužiti godinama.

(cosmopolitan.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije