Ljepota

Kako da savršeno nanesete bronzer na svjetliji ten?

Kako da savršeno nanesete bronzer na svjetliji ten?
Foto: N.N. | Kako da savršeno nanesete bronzer na svjetliji ten?

​Neki kažu da djevojke sa svjetlijim tenom ne mogu koristiti bronzer, ali uz poštovanje nekoliko savjeta vidjećete da nije tako.

Svako ko ima svjetliji ten zasigurno će potvrditi da je takva koža popriličan izazov kada su u pitanju proizvodi za uljepšavanje.

Tako je bronzer proizvod za koji se smatra da nije prikladan za nešto svjetliju put, pa njegovo nanošenje možda djeluje i kao nemoguća misija, ali u nastavku ćete se uvjeriti kako uz nekoliko jednostavnih trikova možete uživati u njegovim čarima.

Kao i kod svakog proizvoda za uljepšavanje, sve polazi od pravilnog odabira bronzera. Dobro odabrana nijansa može napraviti pravo čudo na našem licu. Stoga, kada birate svoj bronzer, naoružajte se strpljenjem i uzmite dovoljno vremena kako biste bili sigurni da je vaš odabir onaj ispravan.

Nadalje, brojni profesionalni šminkeri često savjetuju da svjetlijem tenu treba bronzer koji je za najviše dvije nijanse tamniji od prirodnog tena, kako bi on što prirodnije izgledao na licu. Poznato je da svijetlom tenu najbolje pristaju bronzeri ružičastog podtona, stoga imajte to na umu prilikom odabira ovog proizvoda.

Svijetla koža je poznata kao veliki odavatelj naših grešaka u šminkanju, stoga uvijek nanesite bronzer mekanom i kvalitetnom četkom kako bi se njegove čestice ravnomjerno rasporedile na koži.

Što preciznije nanesite manju količinu na jagodice i rub brade, a vrlo koristan trik je da dobro otresete višak proizvoda sa četkice kako vaš bronzer ne bi djelovao kao mrlja na licu. Kao i kod svakog proizvoda za uljepšavanje, tako i bronzere možete pronaći u nekoliko vrsta, a najčešći su oni tekući i kameni, ali sve popularniji postaju i oni u prahu.

Laganija tekstura bronzera u prahu omogućuje prirodnu završnicu vašem mejk apu, dok nešto kremastiji bronzeri su ujedno i oni teži, stoga svakako vodite računa da prije njegovog nanošenja na lice, nanesete odgovarajuću podlogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije