Ljepota

Kako da šminka traje duže tokom ljetnog izlaska?

Kako da šminka traje duže tokom ljetnog izlaska?
Foto: Pixabay/Ilustracija | Kako da šminka traje duže u ljetnom izlasku?

Ko još želi provesti ludu ljetnu noć prepravljajući šminku? Niko, razumije se!

Ako želiš da ti makeup ostane savršen dok uživaš u noćnom provodu, obavezno zapamti ove savjete, jer ti otkrivamo kako šminka može trajati duže u ljetnom izlasku!

1. Ne zaboravi na primer

Prije svega, nikako ne preskači primer! Ne znamo zašto ovaj korak toliko teško pada mnogim djevojkama, ali ako želiš da tvoja šminka "ne mrda", on je obavezan, prenosi Make-up.hr.

Dakle, primer za lice bi trebao biti tvoj prvi korak u procesu šminkanja na ovim visokim ljetnim temperaturama, jer se zahvaljujući njemu, šminka neće topiti na licu. 

Plus, primer će uspješno sakriti i tvoje proširene pore. 

2. Biraj full-cover tečni puder

Kako bi tvoj ten cijelu noć izgledao besprijekorno, upotrijebi tekući puder visoke pokrivne moći. 

3. Koristi vodootpornu šminku

Kako bi tvoje oči izgledale zavodljivo cijelu noć, koristi vodootpornu maskaru. Tako ćeš biti sigurna da vlažnost vazduha neće pokvariti tvoj makeup look. Osim maskare za oči, za zavodljiv pogled, neophodan je i vodootporni eyeliner. Za casual eye makeup, Meredith Baraf, popularna njujorška makeup stručnjakinja, kaže da savršeno uređene obrve održavaju svjež i sjajan izgled cijele noći.

4. Dodaj postojano rumenilo

Rumenilo za lice naglašava strukturu lica i daje mu zdrav izgled. Uz dobar odabir dobićete svjež izgled i biće savršeno istaknute tijekom cijelog izlaska. 

5. Pripremi usne za dugu noć

Prije nego što naneseš ruž ili sjaj, napravi piling usana nježnim i kružnim pokretima mekše četkice za zube. Tako ćeš skinuti mrtve stanice kože s usana i one će izgledati zanosno i zavodljivo, a šminka će se zadržati duže. Nakon pilinga, nanesi odabranu nijansu ruža za usne.

6. Fiksiraj šminku

Na kraju, ne zaboravi fiksirati svoju šminku! Odaberi fiksator koji ti neće stvoriti osjećaj težine na licu. Neka noć prođe isključivo u zabavi, bez popravljanja makeup-a!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije