Ljepota

Kako funkcioniše sjaj koji prividno daje punoću usnama

Kako funkcioniše sjaj koji prividno daje punoću usnama
Foto: Pixabay | Kako funkcioniše sjaj koji prividno daje punoću usnama

Sjajevi za punoću usana su proizvodi namenjeni kratkoročnom efektu punijeg izgleda, bez injekcija

Punije usne postale su željeni izgled za mnoge. Za one koji odustanu od profesionalnih tretmana u ordinaciji ili nisu ljubitelji šminke koja stvora iluziju punijih usana, sjajevi za punoću usana nude brz i lak način za postizanje željenog izgleda.

Sada, na tržištu postoji toliko mnogo proizvoda koji vam daju brzi podsticaj da postignete željeni izgled - ali kako tačno funkcionišu sredstva za povećanje usana?

"To je proizvod koji koristite prije nego što stavite ruž za usne ili sjaj za usne u boji da biste dobili veću površinu za proizvod", kaže Šaina Erlih, šminkerka iz Njujorka.

Ovaj sjaj za usne se takođe može koristiti samostalno ako želite skromniju šminku.

Koje su prednosti korišćenja i kako funkcioniše?

"Prednosti se odmah uočavaju", kaže poznati šminker Džejmi Grinberg.

"Ako jednog dana želite veće usne, možete ga koristiti, ali za razliku od filera, nije vječan. Osim toga, oni su mnogo pristupačniji", kaže ovaj šminker.

Grinberg kaže da obično sadrže sastojke poput nane, bibera, đumbira ili drugih sastojaka koji blago iritiraju usne i uzrokuju njihovo privremeno oticanje.

"Usne reaguju tako što se malo šire i krv obično teče do usana dajući im savršenu prirodnu 'napućenost'" objašnjava ona. Zbog toga peče ili može biti malo bolno, a usne izgledaju veće i boja je izraženija jer su zapravo nadražene, piše "InStyle".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije