Ljepota

Kako istopiti naslage sa stomaka bez vježbanja?

Kako istopiti naslage sa stomaka bez vježbanja?
Foto: N.N. | Kako istopiti naslage sa stomaka bez vježbanja?
N.N.

​Ako želite da izgubite kilažu bez odlaska u teretanu, možete da jedete ove namirnice jer sagorevaju masnoće i videćete rezultate.

1. Jaja

Sprečava prejedanje i daje snagu. Istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Obesiti pokazalo je da je korisno konzumiranje proizvoda životinjskog porekla. Primijećeno je da su tjelesne masti kod onih koji su jeli jaja bile 16 odsto smanjene.

2. Jogurt sa niskim sadržajem masti

Stručnjaci vjeruju da su proizvodi koji su prepuni aminokiselina i kalcijuma dobri za mršavljenje. To je slučaj kod mnogih mliječnih proizvoda, uključujući jogurt sa niskim sadržajem masti. Dr Majkl Zemel, naučnik sa Univerziteta Tenesi, istražio je kako ta hrana utiče na gojazne pacijente. Njegova studija je otkrila da se struk smanjuje kod ljudi koji konzumiraju jogurt.

3. Đumbir

Studija objavljena u Nacionalnalnoj medicinskoj biblioteci Ujedinjenog Kraljevstva otkrila je da se od đumbira dobija osjećaj sitosti. Naučnici su skupili podatke iz 60 različitih studija da bi vidjeli kako đumbir utiče na tijelo. Vjeruje se da đumbir i njegovi glavni sastojci imaju pozitivne efekte protiv gojaznosti, dijabetesa, (kardiovaskularnih bolesti) i srodnih poremećaja.

4. Orašasti plodovi

Dok su orašasti plodovi bogati masnoćama, oni mogu pomoći u gubitku težine ako se jedu umjereno. Studija objavljena u NCBI pokazala je da su učesnici koji su uključili bademe u svoju ishranu bili uspešniji u mršavljenju. Oni su uočili za 62 odsto smanjenje težine i 56 odsto veći pad obima struka od kontrolne grupe. Kada kupujete ove proizvode, uvijek se postarajte da su nezaslađeni i nesoljeni.

5. Papaja

Superhrana je prepuna vitamina C, E i drugih antioksidanata. Njenih 100 grama sadrži samo 43kcal, što je znatno manje od čipsa, čokolade ili bilo koje druge obrađene grickalice. Studija objavljena u NCBI otkrila je da jedenje papaje pomaže u sprečavanju nadutosti. Verovatno zato što sadrži enzim nazvan papain, koji pomaže varenje.

6. Ljute paprike

Smatra se da začinjena hrana pojačava metabolizam do 20 odsto. Čili sadrži kapsaicin, jedinjenje koje pomaže gubitku težine i poboljšava zdravlje srca. Studija objavljena u NCBI otkrila je da paprike podstiču telo da troši energiju, pa tako i masnoću.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije