Ljepota

Kako pravilno nanijeti korektor

Kako pravilno nanijeti korektor
Foto: Pixabay | Kako pravilno nanijeti korektor

Za žene poslije tridesete korektor je obavezan dio šminke, ali je važna i tehnika kojom se nanosi jer se nepravilnim korišćenjem postiže sasvim suprotan efekat.

Umjesto da podočnjake prikrijete, desiće se da se još više vide! Na društvenim mrežama postoje brojni video-snimci na osnovu kojih lako, korak po korak možete da isprobate načine za kamufliranje otoka i tamnih kolutova ispod očiju.

Prenosimo tri:

1. Šminkerka Seren Lakis na svom TikTok profilu korektorom akcentuje predio ispod uglova očiji, a potom sunđerom za šminkanje ili četkicom pažljivo razmazuje.

Ona kaže da se na ovaj neobičan način pravi savršena baza za ostatak šminke, a oči bez tamne regije izgledaju krupnije i sjajnije.

2. Glavno pravilo kad se nanosi korektor jeste da se on nanosi poslije pudera, i to ne u obliku obrnutog trougla, već nekoliko tačkica ili crtica različite boje. Ovako ćete prikriti i tamne krugove na podočnjacima, a vizuelno ćete "podići" lice i pažnju usmjeriti prema očima, pišu Novosti.

3. Duž ivice podočnjaka nanesite nekoliko tačkica korektora u nijansi svoje kože (ili jedan u nijanski vašg tena, a drugi svetliji), a onda nježno jagodicom domalog prsta utapkajte u kožu. Ovaj prst, kažu, mozak najslabije kontroliše, pa je njegov dodir ili pritisak na kožu dok nanosite korektor i najnežniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije