Ljepota

Kako se šminkati po velikim vrućinama?

Kako se šminkati po velikim vrućinama?
Foto: Pixabay | Kako se šminkati po velikim vrućinama?

Tropske vrućine sa kojima se suočavamo posljednjih dana nesumnjivo utiču na naš izgled. Prekomjerno se znojimo, šminka i frizura kod kuće podešene tokom dana uveliko promjene svoju formu. Kako se šminkati i da li uopšte nanositi nešto na lice tokom vrelina pitali smo Lidiju Nikolić, profesionalnu šminkerku.

Prije svega, Lidija napominje da je hidratacija kože ključna i da ne treba da je zaboravimo ni u ljetnjim danima. Pod time podrazumeva i spoljašnju i unutrašnju hidrataciju. Poželjno je, ako može, da koža tokom vrelih dana bude što manje opterećena, uz podrazumijevanu SPF zaštitu.

"Ukoliko možete, poželjno je da čak i ne nanostite nikakve podloge, pudere i BB kreme nego samo da korektorom sakrijete sve što je potrebno sakriti od nepravilnossti. I nikako ne trljajte lice ako se znojite nego samo tapkajte mamaramicom da pokupite višak znoja", kaže Lidija.

Šta ako imamo posebnu priliku?

Sa potpunim razumijevanjem za prilike koje traže šminku i tokom ljetnjeg dana, Lidija ima savjet za dame kako da im šminka izdrži i na visokim temperaturama.

"Ključ za ten je u hidrataciji, da koža bude hidrirana i iznutra i spolja da lepše prima proizvode i da ih manje 'jede'. Najbolja stvar koju leti možete da imate sa sobom i dok se šminkate i u toku dana je termalna voda ili aktivni kiseonik ili fiksator za šminku da biste ih prskali s vremena na vreme da osvežite šminku", kaže Lidija i dodaje da se podloga stavlja u tankom sloju, utapkava se sunđerčićem, potom se dodaje korektor ili još jedan sloj naknadno.

"Između svakog sloja šminke stavljajte fiksator i sačekajte da se osuši. Vodootporna maskara i vodootporni proizvod za obrve su obavezni, a da senke duže traju, probajte prajmer za senke, puno znači", kaže  sagovornica i savjetuje da uvijek sa sobom neku maramicu koja će ti skupljati znoj ako se znojite po licu, prenosi ona.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije