Ljepota

Kako ukloniti fleke od sunca?

Kako ukloniti fleke od sunca?
Foto: unsplash.com | Kako ukloniti fleke od sunca?

Većina žena kao suvenir sa ljetovanja donijeće različite promjene u estetskom izgledu kože. Svako na sunce reaguje drugačije, u zavisnosti od odbrambene moći kože, ali ono što je zajedničko za sve je definitivno činjenica da sunčanje ubrzava proces starenja.

Vjerovatno se, ako ne svakom, onda bar većini desilo da se poslije savršenog bronzanog tena, nakon nekog vremena pojave fleke od sunce, koja iako ne predstavljaju nikakav ozbiljan zdravsteni problem, ipak stvaraju minimalnu dozu kompleksa.

Češće se dešava kod osoba svjetlije puti, osjetljivih prilikom izlaganja sunčevom zračenju. Ukoliko baš vi imate ovaj problem u nastavku vam donosimo dva recepta iz kuhinje kako da otklinite ovaj problem.

Prirodni recepti za uklanjanje fleka od sunca:

Limun

Nekoliko kapi limunovog soka nanesite na vrh štapića za uši, pa aplikujte direktno na hiperpigmentaciju. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pa isperite.

Peršun

U 2 dl obične vode kuvati 25 gr svježeg lista peršuna dok ne provri. Sklonite sa vatre, poklopite, sačekajte da se ohladi, a zatim procedite. U ovu tečnost zatim dodajte 3 dl mineralne vode koju ste predhodno ostavili da izvjetri. Nakon toga prespite u staklenu flašicu i čuvajte u frižideru. Ovaj losion koristite svakodnevno za tamponiranje ili pranje kože sa pegama i flekama. Pjege će prije svega da izblijede, a poslije duže upotrebe i da nestanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije