Ljepota

Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sječenja?

Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sječenja?
Foto: Pixabay | Kako ukloniti višak kože sa noktiju bez sječenja?

Da li je potrebno sjeći kutikulu (višak kože) nokta ili ne?

Ovo je pitanje koje često postavljamo sebi kada je u pitanju sređivanje noktiju. Neki kažu da upravo ta kožica čuva nokte od različitih infekcija, drugi da ju je potrebno smo uvući, a treći je sijeku bez ikakvog pogovora – kao što to radi većina manikira.

Na našu sreću, postoji trik uz pomoć kojeg možemo da se riješimo viška kože koja nekada zna da vizuelno skrati dužinu noktiju.

Šta će vam biti potrebno: krema ili ulje za omekšavanje kutikula, spravica za guranje kutikule i mekana turpija za poliranje noktiju;

Šta raditi: stavite malo ulja ili kreme za omekšavanje na kutikule noktiju i sačekajte par minuta kako bi sastojci iz nje djelovali. Sljedeći korak je guranje kutikule, što možete uraditi sa posebnim šapićem koji je namijenjen za to (možete ga nabaviti u svim kozmetičkim radnjama). Posljednji korak je njihovo “turpijanje”. Nježnom turpijom prolazite preko kutikule u pravcu napred-nazad, dok ne počnete da vidite formiranje kuglica od viška kože. Uklonite te kuglice i uspjeli ste da smanjite višak kože bez sječenja ili čupanja.

Zašto je ovaj "trik" efikasan: krema ili ulje omekšavaju kožu, tako da je na najlakši mogući način, bez sječenja, možete ukloniti u roku od nekoliko sekundi, piše ženski magazin.

Sada ste spremni za biranje boje laka i uljepšavanje noktiju...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije