Ljepota

Ko nosi kapu, a ko šešir

Ko nosi kapu, a ko šešir
Foto: Ilustracija | Ko nosi kapu, a ko šešir
N.N.

Dok doktori upozoravaju da na vrele temperature obavezno odgovorimo šeširom, kačketom ili kapicom, modni dizajneri se trude da nas kupe novim ljetnim modelima. I uspijevaju u tome!

Čini se da u ponudi nikad nije bilo više "čuvara" glave i da su svi podjednako šarmantni ili aktraktivni, pa zašto ne biste spojili lijepo i korisno  pronašli nešto po svom ukusu, a pritom ispoštovali savjete zdravstvenih radnika. Jer, sunce tek planira da prži i prijeti nam emitovanje štetnih ultravioletnih zraka. Nema modela koji ove godine nije u trendu, pa ukoliko još niste izabrali s kojim ćete provesti ljeto, pročitajte šta svaki od njih govori o ličnosti.

Kačketi

Sa njima nema greške, jer su uvijek u modi. Najviše se "slažu" uz sportske, ali i jednostavne, ležerne tipove. Djevojke koje ih nose nisu toliko opterećene izgledom, nego više brinu o udobnosti i zaštiti od sunca. Ponekad se stalno nošenje kačketa pripisuje stidljivim ženama, koje imaju potrebu da se "sakriju" od drugih.

Vojničke kape

Ovaj model otkriva avanturistički duh koji krasi djevojke spremne za uživanje u prirodi i egzotične ili čak ekstremne sportove. Žene sa vojničkom kapicom na glavi ne mare za tako kako ih drugi vide, nego kako se one osećaju. Prvo udobnost, onda moda!

Kaubojski šešir

Ako želite da ostavite utisak "kul" djevojke i da vas momci prihvate kao ravnopravnog "ortaka" u društvu, onda izaberite kaubojski šešir. Djevojke ovim izborom pokazuju da su nezavisne, otvorene i pune samopouzdanja. A šešir pritom može odlično da izgleda.

Pecaroški šešir

Slamnati ili pamučni šeširi sa spuštenim obodom koji seže do očiju imaju svoju standardnu ciljnu grupu. Njih biraju sportski tipovi, kojima se možda može pripisati doza muškobanjosti, ali zapravo ona može da djeluje veoma seksi. Prije će ih nositi djevojke koje vole rijeku i čamac, a ne more i brod.

Širok obod

Elegancija i sofisticiranost se podudaraju sa izborom šešira širokog oboda. Još ako na njemu vijori marama, znači da je djevojka dama u duši, istovremeno romantična i seksi. Iako su se ovi šeširi vratili iz prošlosti, retro dozu šarma su spojili sa veoma atraktivnim izdanjem, pa ih vole i ultramoderne i pomalo konzervativne cice.

Sa uskim obodom

Muški model šešira se polako odomaćio među ženama i ne samo da je udoban, nego i sasvim dobro izgleda na svakoj djevojci. Njega više biraju klasični tipovi, koji ne žele da "štrče" u društvu, ali zato u osvajanju koriste druge adute  iskrenost, ležernost, duhovitost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije