Ljepota

Koja je tajna crne maske za lice

Koja je tajna crne maske za lice
Foto: Pexels/Angela Roma | Koja je tajna crne maske za lice
N.N.

Sigurno ste čuli za crnu masku za lice.

Možda ste je čak i probali. Mnogi je hvale, ali rijetko ko zna u čemu je njena tajna. 

Zapravo, ova maska, koja dolazi u tečnom obliku, u sebi sadrži sitne čestice gvožđa. Međutim, industrija ljepote donosi maske za lice sa česticama magneta.

Ljudsko tijelo ima svoje elektromagnetno polje koje je stvoreno od naelektrisanih jona metala u krvi i električne aktivnosti neurona. 

Magneti, prilikom interakcije sa tim poljem, imaju različite korisne efekte na ljudsko tijelo. Primjera radi, poboljšavaju sposobnost krvi da prenosi kiseonik i hranjive materije.

Magnetne maske

One sadrže metalne čestice, uglavnom čestice gvožđa, koje, uz pomoć magneta, iz kože ukljanjaju svu nečistoću.

Naime, magnet stvara slabo polje koje ažurira ćelije kože. On, naravno, nije jedina aktivna komponenta. Pored toga, ove maske vlaže, omekšavaju kožu i sadrže antiinflamatorne sastojke.

U suštini, čistoća iz vaše kože nestaje uz pomoć čiste fizike.

Takođe, maska značajno poboljšava teksturu kože i ona, već nakon prvog korišćenja, postaje mekša, glatka i blistavija, a ten ujednačen.

Kako se koristi

Nanosi se kao i svaka druga - na čistu kožu. Dakle, crnu masku koja je u tečnom obliku i sadrži sitne čestice gvožđa, nanosite direktno na kožu. Ona će, nakon pet do deset minuta, postati čvrsta i suva i uvući će se u sve pore na licu.

Maska se, nakon toga, magnetom odvaja od kože i izvlači sve nečistoće koje su se nalazile na površini kože, ali i porama.

Dakle, ukoliko želite dubinsko čišćenje lica, crna maska je odlično i izuzetno efikasno rješenje, navodi 24Sedam.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije