Ljepota

Koja majica je "sveti gral" ormara?

Koja majica je "sveti gral" ormara?
Foto: N.N. | Koja majica je "sveti gral" ormara?

Jedan od najdugovječnijih odjevnih predmeta, koji se lako uklapa u sve modne stilove - bijela majica, bazni je komad odjeće koji živi u svim godišnjim dobima i svim modnim stilovima.

"Bijela majica je poput praznog slikarskog platna - vječno svestrana", riječi su Edvarda Eninfula, nekadašnjeg urednika bitanskog "Voguea", jednog od najpoznatijih svjetskih modnih časopisa.

Kroz istoriju pop kulture bijela pamučna majica je "sveti gral" i vječni klasik ormara jer je komad koji je univerzalno trendi u svojoj jednostavnosti, a dopušta beskrajno poigravanje sa ostalom odjećom. Ovo je odjevni atikal koji nikada neće izaći iz mode jer je svestran, elegantan i izgleda jednako dobro uz dugu večernju suknju, kao i uz omiljene farmerke.

Casual stil

Jednom kad pronađete idealnu bijelu majicu, postoje stotine načina na koje je možete nositi i stilizovati. Za vikende, uparite je s trenerkama, farmerkama i lepršavim suknjama, a za večeri bijela majica je savršen partner satenskim haljinama i svilenim midi-suknjama. Naravno, modni dodaci su odličan način da čitavom izgledu date lični pečat, pa kao dodatan zanimljiv detalj razmislite o naušnicama, minimalističkim ogrlicama ili svilenim maramama oko vrata.

Poslovni stil

Jednostavna bijela majica koja je nekada bila previše ležerna za odlazak u kancelariju, sad je nosiva opcija za radni dan, što potvrđuje da je bijela majica jedan od najpraktičnijih i najkorisnijih komada u bilo kojem ormaru. Za poslovne prilike, da biste dali dozu ozbiljnosti vašem odabiru, birajte bijelu majicu jednostavnog kroja i linija, a kombinujte je s odjevnim komadima poput blejzera, hlača visokog struka, suknje olovka kroja ili klasičnih hlača.

Obujte mokasine da biste kompletirali ovaj modni ansambl spreman za kancelariju. Takođe, bijele majice s asimetričnim siluetama imaju tendenciju da izgledaju elegantnije od klasičnih bijelih majica, a kad je riječ o tkaninama, potražite prirodne materijale poput organskog pamuka.

Trendi stil

Za trendi kombinacije neka vaš saveznik u pretvaranju bijele majice u stylish komad bude odijelo, metalik midi-suknja ili hlače, mini-suknja s upečatljivim kaišem, kožne hlače, oversized blejzer… bezbroj je opcija za kombinovanje. Pazite da dio autfita bude jedan artikl koji se nalazi na listi trendi odjevnih komada. Obuća s visokom potpeticom i upečatljive torbice neizostavan su dio ovih stilskih formula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije