Ljepota

Koliko često treba čistiti minđuše

Koliko često treba čistiti minđuše
Foto: N.N. | Koliko često trba čistiti minđuše

Na dugačkoj listi stvari koje zahtevaju redovno čišćenje, minđuše možda nisu na vrhu vaše liste. Ipak, održavanje minđuša čistim može da pomogne u sprečavanju pojave infekcija.

Iako možda niste počeli sa nošenjem minđuša nedavno, njihovo čišćenje je i dalje od vitalnog značaja. Vremenom se na minđušama nakupi znoj, ulje i razni ostaci proizvoda za negu kose, pa čak i šminke koju možete da koristite.

Jedan od najčešćih načina da se dobije infekcija u novom ili starom pirsingu je kada bakterije dođu u kontakt sa njim. Ovo se najčešće dešava kada su ruke nečiste i dodiruju minđuše ili pirsing ili kada se pirsing i minđuše ne čiste redovno. Znaci moguće infekcije uključuju crvenilo, otok, svrab ili korasti film koji okružuje minđušu. Uho vam može biti jako vruće ili vam je teško da skinete minđušu jer vam se prilepila za kožu.

Dermatolog dr Šari Sperling savjetuje da minđuše treba čistiti jednom nedjeljno. Proces je jednostavan. Koristite blagi sapun i toplu vodu ili alkohol., prenosi The List.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije