Ljepota

Kombinezon voli patike

Kombinezon voli patike
Foto: N.N. | Kombinezon voli patike

Kombinezon je jedan od onih odjevnih komada koji može izgledati top, ali i flop ako se pogriješi s izborom modela.

Naime, nerijetko se dogodi da kombinezon skrati figuru i učini je nezgrapnom, zbog čega je dobro isprobati nekoliko modela prije nego što se odlučimo za onaj koji nam najbolje pristaje. Iako je mišljenje da se kombinezon uglavnom kombinuje uz štikle ili neku elegantniju obuću, modni znalci tvrde da on može savršeno izgledati i u kombinaciji s patikama, naravno ukoliko odaberete neke opuštenije materijale.

Obratite pažnju na proporcije

Ukoliko imate fenomenalne noge, ali ne baš tako zategnut stomak, izaberite kombinezon koji u gornjem dijelu liči na ležernu bluzu ili top, a u donjem dijelu je uzak. Za kombinaciju zategnutih ruku i veće zadnjice, nabacite model na kojem su nogavice šire. Tri četvrt modeli dobro stoje samo dugonogim ženama. Na ovakav model kombinezona obujte bijele ravne patike i dobićete kombinaciju za posao, šetnju ili kafu.

Kratki modeli

Kako dizajneri vole da eksperimentišu određenim odjevnim komadima, tako nam kratki kombinezoni dolaze u bezbroj različitih varijacija: bez bretela, s kratkim rukavima, od različitih materijala, bezbroj boja, sa 3D aplikacijama i različitim dezenima. Uz ovakav model zablistaćete i ukoliko obujete ravne sandale ili patike s visokim đonom i s nekim zanimljivim dezenom. Ukoliko cjelokupnom stajlingu dodate i neku upečatljivu torbicu, spremne ste i za večernji izlazak.

Boje

Šarene kombinezone nosite uz jednobojni kardigan, a jednobojne osvježite detaljima u boji. Takođe, ukoliko se odlučite za neki od šarenih kombinezona kojih su radnje s odjećom prepune, izaberite jednobojne patike, koje neće umanjiti ljepotu vašeg odjevnog predmeta. Na vama je hoćete li izabrati neke na pertlanje ili one potpuno jednostavne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije