Ljepota

Kraljevsko vjenčanje pod dizajnerskom lupom

Kraljevsko vjenčanje pod dizajnerskom lupom
Foto: Ilustracija | Kraljevsko vjenčanje pod dizajnerskom lupom

Američka glumica Megan Markl zaklela se na vječnu ljubav princu Hariju od Velsa pred mnoštvom okupljenih u kapeli Sent Džordž u dvorcu Vindzor. Nakon višemjesečnih spekulacija o tome kojeg će dizajnera odabrati za vjenčanicu, nova vojvotkinja od Suseksa odlučila se za haljinu koju je Kler Vajt Keler dizajnirala za kuću "Givenchy".

Ova 36-godišnjakinja izgledala je fantastično u haljini dugih rukava jednostavnog i elegantnog kroja koji naglašava struk. Megan se za zabavu presvukla u drugu vjenčanicu, koja je bila puno jednostavnija od one koju je nosila tokom obreda. Usku bijelu haljinu koja je pričvršćena oko vrata i otkriva ramena, dizajnirala je Stela Mekartni, a skrojena je od svile.

Poređenje sa drugim članicama kraljevske porodice kao i zvanicama, Megan nikako nije mogla izbjeći. Ali bez obzira na to, ostavila je utisak prave princeze i prekrasne mlade.

Svojim suzama radosnicama, nekonvencionalnim izgledom Meganina mama takođe je izgledala predivno. Majka Megan Markl odabrala je zelenu haljinu i kaput ukrašen izvezenim cvijećem u kombinaciji s jednostavnim šeširom.

Vojvotkinja Kejt Midlton je odabrala sigurnu kombinaciju s potpisom Aleksandra Mekvina. Ovo je već treći put da se Kejt pojavila u ovom outfitu, ali mnogi su joj zamjerili što je haljina bijele boje.

Najveće pohvale i impresije osvojila je Amal Kluni, koja je blistala u haljini Stele Mekartni.

Pravnica i majka dvoje djece pojavila se u neodoljivoj haljini, koja je u gornjem dijelu ispratila figuru lijepe Amal s polunabranim kratkim rukavima i ovalnim izrezom, da bi se od bokova sužavala do članka uz diskretni šlic pozadi.

Na visini zadatka bila je Viktorija Bekam, koja se pojavila zajedno sa suprugom Dejvidom.

Plijenila je poglede odjevena u midi teget haljinu s poluotvorenim dugačkim rukavima, zatvorenog dekoltea uz propratni šešir u istoj nijansi. Ipak, detalj koji je tamnu nijansu plave osvježio na pravi način bile su crvene salonke s visokom potpeticom.

Dejvid je nosio odijelo iz "Dior Homme" kolekcije, i mamio poglede okupljenih dama, koje su konstatovale da nikad bolje nije izgledao.

Poglede prisutnih, a posebno jačeg pola, privukla je i privlačna Kiti Spenser, inače rođaka pokojne princeze Dajane, koja je izgledala vrlo zanosno u haljini "Dolce i Gabbana" zelene podloge s cvjetnim dezenom u predjelu suknje.

Teniserka Serena Vilijams otkrila je da je na zabavi nakon ceremonije kraljevskog vjenčanja ispod duge haljine nosila patike.

"Malo poznata činjenica je da često nosim patike ispod svečanih haljina", napisala je Serena, koja je na Instagramu objavila video u patikama.

Otkrila je da joj je Pjerpaolo Pikoli, kreativni direktor modne kuće "Valentino", u posljednjem trenutku dao patike koje je obula na vjenčanje vojvode i vojvotkinje.

"Rekla sam Pjerpaolu Pikoliju da bude posebno oprezan s njima jer volim da mi je udobno tokom dugih noći", napisala je Serena.

Opra Vinfri takođe je obukla kreaciju Stele Mekartni, prljavoroza haljina i upečatljiv šešir odabir su poznate voditeljke.

Meganina koleginica iz serije "Suits", Prijanka Kopra, odlučila se za haljinu i sako s potpisom Vivijen Vestvud u nježnoj lila boji.

Engleska pjevačica i glumica Keri Muligan odabrala je haljinu cvjetnog uzorka, koju potpisuje "Erdem".

Buket završio na grobu

Buket bivše glumice dizajnirala je aranžerka Filipa Kradok, a završio je na grobu nepoznatog borca na kojem Britanci odaju počast svim žrtvama Prvog svjetskog rata, ali i svima koji su kasnije poginuli u bilo kojoj internacionalnoj borbi britanske vojske.

Inače, cvijeće od kojeg je napravljen vjenčani buket Megan Markl navodno je izabrao sam princ Hari i ubrao ga iz svog vrta ispred palate Kensington.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije